Breaking News

Iohannis, despre profesorii din România: Dascălii sunt prost pregătiţi

Klaus-Iohannis-presedinte-subversi

Președintele Klaus Iohannis a susținut, luni, că marile sisteme publice trebuie reconstruite, punctând că o societate care îi respectă pe profesori nu-i lasă să trăiască în pragul sărăciei.

„Dascălul nu este privit ca o verigă importantă în societate. Cea mai banală și clară dovadă este nivelul salarizării. O societate care își respectă dascălii nu-i lasă să trăiască în pragul sărăciei. (…) Dascălii sunt prost pregătiți și de multe ori jigniți, dar așteptăm ca școala să fie de multe ori extrem de performantă”, a declarat Iohannis, luni, la Timișoara, la deschiderea noului universitar.

Șeful statului a arătat că și în administrație și în cazul medicilor există aceeași problemă.




„Atâția ani i-am plătit pe medici cam în zona în care putem să spunem că este tot la limita sărăciei, însă avem pretenții senzaționale când mergem la spital să fie ca în filmele pe care le vedem la televizor din vest. Greu, foarte greu. O societate care are numai pretenții și nu înțelege care sunt nevoile marilor sisteme publice are o problemă și de aceea spun că nu este așa simplu”, a susținut Iohannis.

Președintele a subliniat că trebuie recunoscută importanța marilor sisteme publice.

„Noi trebuie să recunoaștem importanța marilor sisteme publice, să le reconstruim, să le facem iarăși performante — asta înseamnă și calitate și salarii — și atunci abia putem să vedem că ele funcționează mai bine spre mulțumirea cetățeanului și abia atunci omul va putea spune: am plătit impozite, am contribuit, dar sunt mulțumit de serviciile publice, de educație, de administrație, de sănătate și așa mai departe. Pentru a face toate acestea este nevoie de un proiect de țară”, a conchis Klaus Iohannis.

Loading...