ART&CULTURE

„ZIDUL”, un spectacol al Teatrului Masca din București, prezentat la Berlin

masti

Ambasada României, în colaborare cu Institutul Cultural Român din Berlin, vă invită la un spectacol de statui vii realizat de Teatrul Masca din București.

„Zidul”, eseu teatral și tablou vivant, spune o poveste tulburătoare și așteaptă spectatori la Ambasada României la Berlin, Dorotheenstr. 62-66, în data de 15 noiembrie, ora 19:00.

Cele două personaje, EL și EA, întruchipează ceea ce zidul are de povestit: toate visele împlinite, ori neîmplinite, toate iubirile posibile în toate formele sale, de la inocența primei atingeri și a primului sărut. Tot ceea ce zidul a acumulat în el se exprimă prin gesturile celor două personaje.

Spectacolul rezonează cu evenimentul lunii noiembrie al orașului,  o evocare a unui moment istoric important, căderea zidului Berlinului. Piesa reprezintă astfel un elogiu implicit adus valorilor de solidaritate și o pledoarie pentru dialog intercultural și comunicare între identități.

Regie: Mihai Mălaimare

Actori: Eugen Fetescu, Cristina Panait

Scenografia: Remus Alexandru Gabor Coregrafia: Mirela Simniceanu

Muzica: Răzvan Alexandru Diaconu

Teatrul Masca a fost înfiinţat în 24 mai 1990, fiind singurul teatru de gest, pantomimă şi expresie corporală din România. Masca are o trupă tânără de actori profesionişti şi este condus de actorul şi regizorul Mihai Mălaimare, doctor în teoria teatrului, absolvent al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, secţiile actorie şi regie de teatru, elev al lui Jean Lecoq, laureat a numeroase festivaluri, atât în ţară, cât şi peste hotare. În cei 23 ani de activitate, Teatrul Masca şi-a căpătat o reputaţie prestigioasă atât în ţară, cât şi în multele turnee peste hotare Franţa, Germania, Austria, Ungaria, Cehia, Slovacia, USA, Luxemburg, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Turcia, Albania, Macedonia.

Mihai Mălaimare (n. 1950) este un actor de teatru și film, director al Teatrului Masca, fost membru al Parlamentului României (1996-2004) și fost membru, până în 2013, al Consiliului Național al Audivizualului (C.N.A.). Actorul Mihai Mălaimare este directorul teatrului Masca din București.

Loading...