Breaking News

Vor beneficia mamele de o indemnizație viageră lunară de 1.000 de lei?

bani lei bancnote (1) amenzi

Femeile care au născut cel puțin trei copii vor putea beneficia de o indemnizație viageră lunară, pentru toată viața, iar cele care au cinci copii sau mai mult vor primi și medalia de „mamă – eroină”.

Senatul a adoptat în anul 2016 această inițiativa legislativă.

„Femeile care au născut cel puțin trei copii vor primi 30% din salariul mediu net pe economie, cele care au crescut patru copii vor primi 40% din salariul mediu net pe economie, iar cele care au cinci sau mai mulţi copii vor primi o indemnizaţie viageră de 50%,  acest lucru însemnând o indemnizaţie cu o valoare între 600 şi 1.000 lei”, potrivit unui proiect de lege depus de deputatul PSD Ninel Peia.

Această indemnizaţia viageră se va actualiza anual în funcţie de salariul mediu net pe economie şi nu va ţine cont de alte venituri pe care familia le obţine. De asemenea, această indemnizaţie va fi neimpozitabilă.

Mamele care vor dori această indemnizaţie viageră vor trebui să facă o cerere scrisă pentru a o primi.


„Cred că o femeie care naşte, creşte şi se ocupă de educaţia a trei sau mai mulţi copii, poate fi numită Mamă Eroină (…)Statalitatea noastră depinde de numărul populaţiei. Există studii care arată că în România vor exista numai 16 milioane de cetăţeni în anul 2050. Să ne gândim la creşterea natalităţii şi cred că este de importanţă naţională pentru a nu dispărea ca popor”, a declarat deputatul Ninel Peia.

Totodată, deputatul PSD a spus că se vor aduce amendamente acestui proiect de lege, în aşa fel încât şi bărbaţii care sunt singuri, dar care cresc trei sau mai mulţi copii, să beneficieze de indemnizaţie.

Mai multe detalii aveți AICI.

Premierul Sorin Grindeanu a cerut parlamentarilor din Camera Deputaților să respingă o serie de proiecte legislative. Printre acestea se află și proiectul, adoptat anul trecut de Senat, potrivit căruia mamele primesc o indemnizație viageră lunară, pentru toată viața, informează protv.ro.

Guvernul Tudose susține că, în acest an, nu sunt bani suficienți pentru a aplica acest proiect de lege.

Rămâne de văzut dacă deputații vor ține cont și de punctul de vedere al Guvernului. 

Loading...