Breaking News

Ultima oră! Gabriel Oprea a anunțat că demisionează din Senat

gabriel-oprea

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a anunțat, vineri, pe pagina sa de Facebook, că va demisiona din funcția de senator.

„Nu mă ascund în spatele niciunei imunități și, la fel ca și familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înțeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunț că demisionez din Senatul României. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare”, a scris Gabriel Oprea, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Senatorii au respins, luni, prin vot secret cu bile, cererea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, cu 73 de voturi „împotriva”, 45 „pentru” şi şase abţineri.

DNA cere urmărirea penală a fostului vicepremier Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Procurorii DNA arată că, „profitând de autoritatea pe care funcţia de ministru de Interne i-o conferea asupra funcţionarilor publici din cadrul acestui minister, ministrul de Interne Oprea Gabriel a determinat atât însoţirea sa permanentă cu echipaje ale poliţiei rutiere”, inclusiv a unei motociclete pentru a-şi facilita deplasările, în noaptea morţii poliţistului Bogdan Gigină acesta îndreptându-se spre locuinţa personală. Procurorii au identificat drept cauză a morţii neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile meteorologice din acea seară, coloana oficială deplasându-se cu 84 km/h, şi au precizat că fostul ministru de Interne era singurul în măsură să solicite mărirea vitezei dincolo de depăşirea limitei de siguranţă, fapt care a dus la decesul poliţistului.

Loading...