Breaking News

Turcia a decis să reclame Rusia la Organizația Mondială a Comerțului

Turcia va depune o plângere împotriva Rusiei la Organizația Mondială a Comerțului

Turcia va depune o plângere împotriva Rusiei la Organizația Mondială a Comerțului ca urmare a sancțiunilor impuse de regimul de la Moscova, a anunțat ministrul turc al economiei Mustafa Elitas, potrivit RIA Novosti, care citează presa de la Ankara.

„Vom încerca în fața instanțelor internaționale să restabilim drepturilor tuturor celor care au fost afectați (de sancțiunile Rusiei)”, a afirmat ministrul Mustafa Elitas.

Conform ziarului turc Daily Sabah, în urma sancțiunilor impuse de Rusia mediul de afaceri turc a înregistrat pierderi substanțiale în special în sectorul produselor alimentare și cel turistic.

De asemenea, anterior, ministrul adjunct rus al economiei Aleksei Lihacev a indicat că schimburile comerciale dintre Rusia și Turcia nu vor depăși cifra de 18-19 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă cel mai scăzut nivel din ultimii ani.

Rusia a impus o serie de sancțiuni împotriva Turciei după ce aviația turcă a doborât la 24 noiembrie un avion militar rus la frontiera cu Siria. Printre măsurile luate de Moscova se numără interdicția la importurile de fructe și legume din Turcia, restricții la zborurile charter din Rusia către Turcia, suspendarea vânzării de pachete turistice în Turcia de către agențiile de turism din Rusia, precum și interzicerea angajării persoanelor de naționalitate turcă de către firmele din Rusia, începând cu data de 1 ianuarie 2016.

Loading...