JUSTIȚIE

Tudorel Toader, despre evaluarea Laurei Codruța Kovesi

Tudorel-Toader-LM_8015-e1517146625147

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, duminică, nu a luat încă o decizie în privinţa evaluării procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, reiterând că atunci când va lua una va anunţa public.

Tudorel Toader a precizat că nu i-a informat nici pe membrii coaliţiei guvernamentale în acest sens.

„În momentul în care voi face public, vă voi anunţa. Paşii înainte se văd sau nu se văd. Deci, în momentul în care voi decide să fac publică hotărârea luată, v-am asigurat că vă voi anunţa. În rest…”, a spus ministrul Justiției, întrebat când va face anunţul privind evaluarea procurorului-şef al DNA.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, în noiembrie 2017, că nu are emoții privind o posibilă revocare a sa din funcţie şi că îşi va face treaba până în ultima zi de mandat.

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, condusă de deputatul PSD Oana Florea și în care majoritatea este deținută de PSD și ALDE, i-a cerut ministrului Justiției, Tudorel Toader, să ia „măsurile pe care le consideră necesare” împotriva procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, acuzată că și-a încălcat jurământul și a ignorat decizia Curții Constituționale.

Raportul Inspecției Judiciare a dat naștere unui scandal. Kovesi a criticat raportul și a susţinut că nu este unitar, concluziile inspectorilor judiciari pe acelaşi subiect fiind diferite, că există o lipsă de metodologie în redactarea documentului şi că unii inspectori din echipa de control au semnat în totalitate raportul, însă alţii au semnat doar anumite file.

Ulterior, ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, că în luarea unei decizii privind o eventuală propunere de revocare a Codruţei Kovesi de la şefia DNA va ţine cont şi de alte elemente, nu doar de raportul CSM, iar aceste aspecte pot fi inclusiv declaraţiile fostului angajat al SRI Daniel Dragomir.

Recent, Inspecția Judiciară a anunțat că Laura Codruța Kovesi este cercetată disciplinar pentru că ar fi încălcat de trei ori statutul magistratului.

Loading...