Breaking News

Sebastian Ghiță a fost capturat la Belgrad. Fostul deputat s-a legitimat cu documente false

ghita

Fostul deputat Sebastian Aurelian Ghiță a fost localizat și reținut, în cursul nopții de joi spre vineri, în Belgrad, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR). 

„În urma activităţilor investigative complexe şi a informaţiilor furnizate de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, in cursul acestei nopţi, în Belgrad, a fost localizat şi reţinut, inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian”, anunţă IGPR, care precizează că „în momentul depistarii, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezintă însemnele unui stat din U.E”.

Pentru localizarea şi capturarea fostului deputat, autorităţile române au colaborat cu cele din mai multe state ale UE. IGPR mulţumeşte reprezentanţilor instituţiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croaţia, Austria, Italia şi Franţa, precum şi partenerilor interni, pentru cooperarea în acest caz.

În acest moment, Sebastian Ghiţă este în custodia autorităţilor sârbe. Extrădarea acestuia va dura cel mai probabil o lună având în vedere că România nu are acord de extrădare cu Serbia, ţară care nu este membră a Uniunii Europene.

Sebastian Ghiţă a fost inclus la sfârşitul lunii ianuarie pe lista „Most Wanted“ a Europol, fiind singură persoană căutată pentru corupţie de poliţia europeană.

Loading...