SOCIAL

Satul din România în care o casă costă cât un salariu mediu

sat romania casa salariu mediu

În România există locuri de o frumusețe rară și sate care duc mai departe tradiția și obiceiurile poporului nostru. Din păcate, există și sate care au fost părăsite de toți locuitorii, iar acum casele se vând la un preț simbolic.

Găsim un astfel de sat la poalele munților Făgăraș, într-un peisaj de vis. Locul se numeşte Gherdealul şi este primul sat de după Cincu, ce excede județului Brașov din punct de vedere teritorial. Se află în județul Sibiu și aparține de comuna Bruiu.

La origini, Gherdealul a aparţinut călugărilor cistercieni care aveau o mănăstire fortificată la Cârţa.

Aici mai trăiesc doar 7 oameni, deși pe vremuri erau 112 familii, dacă e să ne luăm după numărul de case.

În acest sat găsiți case ieftine, cu prețuri cuprinse între 2.000 de lei și 2.500 de lei. Totuși, chiar dacă le puteți cumpăra la un preț mai mult decât rezonabil, trebuie să faceți o investiție considerabilă pentru a le renova, acestea aflându-se într-o stare de degradare continuă.sat-7

Drumul de la Cincu la Gherdeal este superb, iar până la Făgăraş sunt 37 de kilometri. Aici este un peisaj rupt din Rai, dar uitat de lume şi mai ales de autorităţi.

sat-int1

Deşi toate casele sunt în ruină, te îmbie să te muți la Gherdeal. „Cam 22-25 de milioane de lei vechi e o casă la noi”, declară un locuitor.

sat-int-5

Loading...