Breaking News

România, lider la creșterea comerțului cu amănuntul din Uniunea Europeană, în noiembrie 2015

romania lider la comerțul cu amănuntul

Volumul comerțului cu amănuntul în România a crescut cu 15% în luna noiembrie 2015, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, aceasta fiind cea mare creștere în ritm anual înregistrată de o țară membră a Uniunii Europene, arată datele publicate, joi, de Eurostat.

 

În zona euro, comerțul cu amănuntul a crescut cu 1,4% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 2,6%. Comerțul cu amănuntul în UE 28 a fost influențat de faptul că atât vânzările de produse non-alimentare cât și vânzările de combustibili au crescut cu 3,4%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi și țigări s-au majorat cu 1,2%.

România este lider în Uniunea Europeană la creșterea volumului cu amănuntul și în luna noiembrie 2015 comparativ cu luna octombrie 2015, cu un avans de 2,6%, urmată de Marea Britanie (1,8%) și Polonia (1,6%).

Comerțul cu amănuntul în Uniunea Europeană 28 a crescut cu 0,2%, de la o lună la alta grație faptului că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 0,4%, în timp vânzările de alimente, băuturi și țigări au scăzut cu 0,1% iar vânzările de combustibili au scăzut cu 0,3%.

Loading...