Breaking News

Recalcularea pensiilor se va face etapizat. Când vor primi bani în plus pensionarii

pensii

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a dat, marți, primele detalii concrete despre noua Lege a pensiilor, care ar urma să fie finalizată și să intre în vigoare din 2019, potrivit graficului anunțat de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Președintele PSD a anunțat că recalcularea pensiilor se va face etapizat, iar sumele vor fi eșalonate și acordate într-o perioadă extinsă.

„Nu se pot repara toate nedreptățile într-un an. Este imposibil. Suma necesară este mult prea mare. După ce proiectul va fi gata, vor fi făcute toate simulările. Va fi stabilită și care este perioada necesară pentru care aceste inechități să fie rezolvate. Asta înseamnă niște bani. Vom vedea de cât timp este nevoie pentru a se face recalcularea. Vorbim de milioane de dosare și noi nu avem milioane de funcționari.

Nu se micșorează nicio pensie. Sunt nedreptăți de ani de zile, legi făcute pe genunchi, nu s-au gândit care sunt efectele. Sunt oameni de aceeași vârstă cu diferențe mari între pensie și trebuie reparat. Dar nu se pot repara toate nedreptățile într-un an, că asta înseamnă niște bani. Trebuie văzut și în cât timp se poate repara, ca să nu se suspende legea și să îi păcălim pe oameni. Când vom avea proiectul gata, vom începe să îl prezentăm asumat. Pentru că sunt oameni care așteaptă. Și oameni în vârstă”, a declarat Liviu Dragnea, marți seară, la Antena 3.

Loading...