Breaking News

Profesorii vor beneficia de un sprijin financiar de la stat în valoare de 100 de euro

100-de-euro-ajutor-financiar

Cadrele didactice vor putea beneficia din nou de un sprijin financiar de la stat în valoare de 100 de euro pentru achiziţionarea de cărţi sau programe educaţionale pe suport electronic. 

Beneficiarii acestor bani sunt toate cadrele didactice titulare sau suplinitoare calificate, încadrate în învăţământul preuniversitar.

Pentru a intra în posesia celor 100 de euro, profesorii trebuie să depună o cerere la şcoala de care aparţin, ajutorul financiar urmând să fie acordat în cadrul acelor instituții.

Cererile trebuie să conţină şi informaţii privind luna în care dascălul dorește să utilizeze banii primiţi.

Banii urmează să fie utilizaţi la achiziţionarea de cărţi, reviste sau programe educaţionale pe suport electronic, în vederea îmbunătăţirii calităţii activităţii educative.Deputatul PMP Liviu Harbuz a precizat că, în prezent, Legea 315/2007, conform căreia cadrele didactice beneficiau de acest sprijin financiar, a fost abrogată.

„Legea a fost abrogată pentru că a intrat în incidenţa măsurilor privind combaterea crizei. S-a dovedit, la vremea respectivă, că este o lege foarte utilă. Sprijinul pentru cadrele didactice este pentru ceea ce au nevoie ca logistică. Este foarte important şi voi depune săptămâna viitoare acest proiect de lege”, a declarat deputatul Liviu Harbuz.

Loading...