Breaking News

Prețul abonamentelor la schi pentru o zi în Austria au depășit pentru prima dată 50 de euro

prețul abonamentelor la schi au depășit pentru prima dată 50 de euro

Prețul abonamentelor la schi pentru o vacanță în Austria continuă să crească, în condițiile în care costul unui abonament zilnic (skipass) pe pârtiile din stațiuni precum Kitzbuehel, Sölden sau Ischgl a depășit pentru prima dată 50 de euro în această iarnă, a indicat Asociația Consumatorilor din Austria (VKI), citată de DPA.

 

Prețul abonamentelor la schi în zonele austriece Arlberg și Saalbach-Fieberbrunn au crescut în acest an, turiștii care aleg să își facă vacanța de ski în aceste zone vor trebui să plătească în acest an 51 de euro pentru o zi de ski. Prețul mediu al unui skipass zilnic în Austria a crescut cu 3,6 % față de anul trecut, a declarat VKI.

Una dintre zonele de schi cele mai ieftine este Wenigzell, din statul austriac Styria, unde prețul abonamentelor la schi zilnice sunt de doar 19,90 euro, sau Raggal, din statul Vorarlberg, unde turiștii plătesc 21,50 de euro zilnic pentru accesul pe părtii.

Asociația amintită atrage atenția că prețurile skipass-urilor pe o zi au crescut cu 41% din 2004, însă potrivit unor companii care realizează instalațiile de transport pe cablu, creșterea prețurilor era necesară după investițiile anuale de milioane de euro în acest sector.

Loading...