SOCIAL

Premierul Viorica Dăncilă, despre plata salariilor mărite ale profesorilor

lei bani

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că Guvernul are bani pentru plata salariilor mărite ale profesorilor şi medicilor.

„Datele statistice oficiale arată că puterea de cumpărare din România a crescut în 2017 cu 12,7%, în cazul salariilor, şi cu 10,3% la pensia medie. Sunt cele mai mari creşteri de putere de cumpărare în cadrul Uniunii Europene. M-aţi întrebat dacă sunt bani, de la 1 aprilie, să plătim salariile profesorilor. Avem bani atât pentru plata salariilor profesorilor, mărite cu 20%, precum şi pentru plata salariilor medicilor, mărite cu procente între 75 şi 125%, dar şi pentru plata a 1,2 milioane de vouchere de vacanţă, în valoare de 1.450 de lei, pentru fiecare angajat din sistemul public”, a spus Viorica Dăncilă, la ”Ora prim-ministrului”, într-un răspuns la o întrebare a liderului grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor, Raluca Turcan.

Şefa Guvernului a răspuns şi la alte întrebări adresate de parlamentari, referindu-se şi la nivelul stocurilor de imunoglobulină. „Avem 3.500 de fiole în prezent”, a spus Dăncilă.

Ea a vorbit şi despre stadiul achiziţiilor de echipamente pentru spitale. „Au fost contractate 13 computere-tomograf şi 24 aparate RMN”, a arătat Dăncilă.

Viorica Dăncilă a fost prezentă marţi în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora prim-ministrului”, la solicitarea grupului parlamentar PNL.

Loading...