Breaking News

Politicienii propun profesorilor să lucreze mai mult pentru a avea salarii mai mari

profesor matematica

Profesorii din România ar putea să fie obligați să lucreze mai mult pentru a beneficia de salarii mai mari.

Politicienii doresc ca numărul de ore pe norma didactică a cadrelor didactice să crească, fapt care le-ar putea garanta majorarea salariilor.

Alina Gorghiu a anunțat, acum ceva timp, că Partidul Național Liberal ar susţine ideea măririi a numărului de ore pe norma didactică.

„Am vrut să transmitem un alt model de guvernare, o idee care să aibă la bază, reechilibrarea relaţiei dintre cetăţean şi stat, pentru că, din păcate, acum, statul este favorizat iar cetăţeanul este prejudiciat şi abuzat de foarte multe ori”, a declarat aceasta.
De asemenea, fostul lider al PNL a susținut că este nevoie și de reevaluarea cadrelor didactice din România.

„Aici s-ar putea să nasc uşoare controverse în spaţiul public. (…) Poate este nevoie să punem în dezbatere publică ideea de mărire a numărului de ore pe norma didactică, care este în România cea mai mică din Uniunea Europeană, la 18 ore. Dacă mărim această normă, putem să mărim şi salariile profesorilor, pe cale de consecinţă”, a precizat Alina Gorghiu.

Profesorii nu sunt de acord cu această măsură, spunând că oricum muncesc un număr mai mare de 8 ore zilnic, în condiţiile în care petrec deja mult timp şi cu pregătirea lecţiilor şi a subiectelor pentru teste sau cu corectarea lucrărilor scrise.

„Ca să măreşti norma de predare înseamnă să măreşti şi norma copilului. Păi ce înseamnă? Să le facem copiilor 40 de ore pe săptămână? La câte clase a predat dumneaei, să vadă cum ieşi stors de la clasă? Norma de predare e una, dar pregătirea pentru clasă o pune dumneaei? Vorbesc despre învăţământul preuniversitar oameni care habar n-au despre acest învăţământ”, a declarat fosta senatoare Cristiana Anghel.

Loading...