Breaking News

Nicușor Dan: „USR nu va vota un guvern format în jurul PSD și al lui Dragnea”

nicusor-dan

Liderul Uniunii Salvați România (USR), Nicușor Dan, a declarat, miercuri, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că formațiunea pe care o conduce nu va vota un guvern format în jurul PSD și al lui Liviu Dragnea.

„Am transmis președintelui poziția noastră față de formarea viitorului guvern. E poziția pe care am avut-o constant în toată această campanie electorală. Noi dorim pentru România o guvernare onestă, transparentă, pentru binele comun, și nu pentru binele personal. Dacă acest tip de guvernare nu este posibil, mergem să facem Opoziție pentru binele românilor. Am transmis foarte ferm că USR nu va vota un guvern format în jurul PSD, nu va vota un guvern format în jurul lui Liviu Dragnea. Nu este admisibil pentru România ca guvernul să fie condus de un prim ministru condamnat penal”, a afirmat Nicușor Dan.

În ceea ce privește susținerea pentru Dacian Cioloș, președintele USR a declarat că i-a spus șefului statului că formațiunea sa continuă să susțină această variantă, „numai că rezultatele din numărul de mandate din Parlament fac din ea una prea puțin posibilă”.

Pe de altă parte, Nicușor Dan a precizat că șeful statului a felicitat USR pentru faptul că a reușit să intre în Parlament. De asemenea, Liderul USR a mai spus că Iohannis le-a transmis că această consultare a fost una preliminară, urmând să mai fie o rundă de consultări după convocarea Parlamentului.

Loading...