Breaking News

Muzica, tema din acest an a marelui Festival Internațional de Sculpturi din Nisip din Algarve

fiesa sculpturi nisip 2

Festivalul Internațional de Sculpturi din Nisip (FIESA) din localitatea portugheză Algarve, una dintre cele mai mari manifestări de acest gen din lume, a ajuns în acest an la cea de-a 14-a ediție și are ca temă principală muzica.

Printre cei aproape o sută de artiști omagiați se numără britanicul David Bowie, dispărut în luna ianuarie, la vârsta de 69 de ani, Lady Gaga, Elvis Presley, Ray Charles, precum și Angus Young, cofondator al formației de hard rock AC/DC) și Keith Richards, chitaristul de la The Rolling Stones.

bowie

fiesa sculpturi nisip 3

Totodată, există și creații amintind personalități ilustre din alte domenii, cum ar fi liderul revoluționar Che Guevara sau controversatul designer de modă britanic John Galliano.

Sculpturile, care vor putea fi admirate până la 30 octombrie, au fost realizate cu diferite tehnici de un grup de artiști de mai multe naționalități. S-au folosit 40.000 de tone de nisip, iar creațiile, care ating uneori înălțimea de 12 metri, sunt răspândite pe o suprafață de 15.000 de metri pătrați, după cum informează pagina oficială a festivalului, www.fiesa.org.

Fiecare sculptură este însoțită de un text explicativ și dispune de un sistem special de iluminare, astfel încât să fie cât mai bune pusă în valoare și pentru cei care vizitează expoziția după căderea serii.

Festivalul include și demonstrații de sculptură din nisip, proiecții video, jocuri și ateliere în care cei mici își pot încerca talentul artistic. Totodată, pe agenda manifestării, care atrage mii de turiști în fiecare an, figurează concerte, spectacole de dans și de circ.

Loading...