Breaking News

Ministrul Muncii, noi măsuri luate pentru salariați și pensionari

olguta vasi

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit, duminică, la România TV, despre noile măsuri pe care Guvernul le va lua pentru salariați și pensionari.

Românii care au venituri din activităţi independente vor avea un impozit mai mic, pensiile peste 2.000 de lei vor fi impozitate doar cu 10%. De asemenea, salariul minim brut pe economie crește la 1.900 de lei.

„Vom avea nişte proceduri anul viitor…  Intră modificările pe Codul Fiscal care sunt foarte importante şi au darul de a clarifica foarte multe discuţii care au avut loc în spaţiul public în ultima perioadă. S-a spus că nu se mai reduce impozitul pe venit de la 16 la 10%. Iată că se întâmplă prin noul Cod Fiscal. Acesta se va aplica pe salarii, toţi salariaţii din România vor beneficia de această reducere. Pensiile peste 2.000 de lei vor fi impozitate cu 10% nu cu 16 ca până acum, înseamnă o creştere pe pensii de la 1 ianuarie. Cei care au pensiile sub 2.000 de lei nu mai plătesc niciun fel de impozit, la ei s-a redus şi CASS-ul. Apoi sunt: scăderea impozitelor pe veniturile din chirii, pe depozitele bancare, deci oamenii vor avea iarăşi mai mulţi bani în buzunar prin această măsură”, explică ministrul Muncii.

Ministrul Muncii promite că românii vor avea un impozit mai mic pe veniturile din activităţi independente.

„În ultimele două luni cred foarte mulţi jurnalişti au pus întrebarea dacă lor nu cumva le scad veniturile, având în vedere că aceste venituri vin din activităţi independente. Vreau să vă spun că şi la ei e o reducere a impozitului de la 16 la 10%, dar nu li se aplică doar lor. Sunt 500.000 de cetăţeni care vor avea un impozit mai mic pe veniturile din activităţi independente, se aplică la întreaga sumă. Am făcut un calcul pe net şi va fi o creştere cu 7,1%. Apoi se aplică şi românilor sau firmelor care desfăşoară activităţi agricole, impozitul scade la 10% şi cei care desfăşoară activităţi independente. Acolo vorbeam despre impozit care a scăzut de la 16 la 10% când vorbeam despre jurnalişti, acum ajungem la partea de contribuţii şi acesta se raportează la salairul minim pe economie. Dacă dumneavoastră aveţi un venit peste salariul minim pe economie şi vreţi să vă plătiţi contribuţiile la sănătate puteţi să o faceţi la nivelul salariului minim pe economie, la pensii puteţi să faceţi acelaşi lucru, dar personal nu vă sfătuiesc pentru că interesul dumneavoastră este să contribuiţi cât mai mult la sistemul de pensii ca să aveţi o pensie mai mare, dar obligativitatea va fi doar la salariul minim”, a completat ministrul.

Lia Olguța Vasilescu a spus că foarte multe măsuri își vor face efectele din anul 2018, așa cum scrie în programul de guvernare.

Ministrul Muncii asigură românii că salariile nu vor scădea după transferul contribuţiilor de la angajator la angajat.

 

Loading...