POLITICĂ

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat noi majorări de pensii și salarii

olguța vasilescu lia

Lia Olguța Vasilescu a vorbit, luni, la audierile din comisia parlamentară, unde primește avizul pentru nominalizarea în funcția de ministru al Muncii, despre majorări de pensii și salarii.

„În ceea ce privește salariile decente și motivante, la acest capitol, știți foarte bine, a fost adoptată legea salarizării.

Mai mult decât atât, prin legile 152 și 153 au fost deja operate majorări salariale, începând de anul trecut, ceea ce a dus la o creștere pe medie a salariilor bugetarilor cu 22 %.

Urmează să avem o creștere de 4 % pe net, ca să vorbim pe net, de la 1 ianuarie 2018, dar în același timp mai sunt două majorări salariale. Una în martie, una cu 20 % pentru profesori, și sănătatea care urcă direct pe grila din 2022” – a spus Lia Olguța Vasilescu în timpul audierii.

Fostul ministrul al Muncii, care urmează să primească încă un mandat în această funcție, a anunțat și o creștere a pensiei minime în România.

„În ceea ce privește capitolul viață decentă pentru pensionari. Am avut prevăzut în program un impozit zero la sută pentru pensii mai mici sau egale cu 2000 de lei lunar și impozit de 10 la sută pentru pensiile mai mari de 2000, așa cum știți foarte bine, prima e aplicabilă de la începutul anului trecut, a doua va fi operabilă din 1 ianuarie 2018.

Pensia minimă va crește de la 520 la 640 de lei anul acesta, a fost deja adoptat actul normativ și creșterea punctului de pensie la 1775 de lei până în anul 2020. După cum vedeți, primele două măsuri sunt deja finalizate, iar a doua este cu titlu permanent.” – a mai spus Olguța Vasilescu.

Loading...