Breaking News

Liviu Pop, ministrul Educației: „Greşelile se pot corecta, erorile nu”

liviu pop m

Ministrul Educaţiei Naționale, Liviu Pop, a declarat. luni, în plenul Senatului, în cadrul dezbaterilor asupra moţiunii simple, că „în viaţă, ca și în politică, există greşeli şi erori” şi „greşelile se pot corecta, dar erorile nu”.

Declarația a fost făcută în timp ce se dezbătea moțiunea simplă pe educație împotriva ministrului depusă de PNL și USR, moțiune care a fost respinsă.

Mi s-au adus nenumărate reproşuri în ultimele luni de când am preluat conducerea acestui minister, multe dintre ele de ordin personal, cum scriu, cum mă exprim. Nu voi încerca să mă disculp. În viaţă, ca şi în politică, există greşeli şi există erori. Este esenţial însă faptul că greşelile se pot corecta, erorile nu”, a declarat Liviu Pop, luni, în faţa senatorilor.

El a explicat că la cursurile facultăţii de matematică se vorbeşte şi despre erorile statistice care sunt de două feluri: sistematice şi nesistematice, iar între acestea din urmă se disting erorile de tipul trei, care se referă la actul de a încerca să rezolvi exact o problemă greşit formulată, potrivit News.ro.
Când comiţi erori de tipul trei, erorile nu mai sunt individuale, ci mai grav, colective şi persistente în timp. Iată de ce îmi asum criticile relative la greşeli. După puterile mele încerc să le corectez, dar consider că este esenţial să evit erorile care duc la efecte colective şi persistente în timp. De aceea vă spun că până nu vom putea garanta un conţinut de calitate, nu vom pune pe masa elevilor orice şi oricând”, a explicat Liviu Pop.

Senatul a respins luni, cu 68 voturi împotrivă, 41 pentru şi 9 abţineri, moţiunea simplă depusă de PNL şi USR pe educaţie, prin care cele două partide de opoziţie criticau starea învăţământului din România şi cereau demisia ministrului Liviu Pop.

Loading...