SOCIAL

Lia Olguța Vasilescu, despre majorarea și recalcularea pensiilor

lia-olguta

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit, la Antena 3, despre pensii și a precizat că acestea au crescut de trei ori în anul 2017.

„Dacă am fi respectat legea pensiilor, așa cum este ea, am fi avut o scădere a punctului de pensie și nu o creștere a lui. Punctul de pensie, noi l-am crescut încă de la 1 iulie, la 1.000 de lei. Nu am dezavantajat pensionarii. Pensia minimă a crescut la 1 iulie 2017, de la 400 de la 520 de lei, avem o creștere de 30%, apoi am avut o creștere pentru luna iulie 2018, punctul acesta este deja aprobat, este o creștere cu 60%, fața de punctul în care noi am preluat guvernare. Din februarie, s-a eliminat CASS-ul și impozitul pe venit, care a ajuns la 0, iar de la data de 1 iulie 2017, punctul de pensie a ajuns la 1.000 de lei. Noi am făcut mod prin acte normative, care sunt în vigoare și am făcut-o legal, pentru a crește pensiile”, a spus ministrul Muncii.

Întrebată când va fi gata legea pensiilor și în cât timp se vor recalcula acestea, Vasilescu a spus că va fi aplicată în curând.

„În momentul în care Coaliția va da ok-ul pe legea pensiilor, noi o vom prezenta public, până atunci, nu voi da niciun fel de date din lege, dar este o prioritate în actul de guvernare și trebuie să o adoptăm cât mai repede”, a declarat ministrul Muncii.

De asemenea, Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că se lucrează la o reorganizare a Casei de Pensii pe fondul adoptării a unei noi legi a pensiilor, motivând că recalcularea nu este posibilă cu actualul număr de funcţionari.

„Facem calcule. Trebuie să facem şi o reorganizare la Casa de Pensii pentru că e clar că nu putem să recalculăm 5 milioane de pensii cu acest număr de funcţionari”, a declarat ministrul Muncii, miercuri, la Palatul Parlamentului.

Loading...