Breaking News

Laura Codruţa Kovesi a declarat pentru BBC că se teme de desfiinţarea DNA

kovesi-1

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruţa Kovesi, avertizează, într-un interviu pentru BBC, asupra unui „risc uriaş la adresa sistemului judiciar, zilnic”.

Șefa DNA a evocat faptul că se teme de modificări legislative care pot afecta lupta împotriva corupţiei, care pot modifica jurisdicţia sau desfiinţa direcţia pe care o conduce.

„Începând de acum, va exista un risc uriaș pentru sistemul judiciar, în fiecare zi. Pentru că în fiecare zi putem afla de altă modificare, putem afla de schimbări ale jurisdicției noastre sau chiar ca Direcția Națională Anticorupție să fie dizolvată, să nu mai existe deloc”, a spus Laura Codruţa Kovesi.

BBC îi dedică un articol amplu șefei DNA, cu titlul „Controversatul star anticorupție al României”, în care notează atât realizările acesteia, cât și criticile care i se aduc.

Kovesi respinge aceste critici și precizează că printre persoanele anchetate de DNA se numără membri din toate partidele politice.

Procurorul-șef al DNA, care s-a opus cu vehemență OUG 13, abrogată ulterior de Guvernul Grindeanu, mai afirmă că modificările care se doreau a fi operate ar fi avut un impact asupra unui caz din trei în dosarele aflate pe rolul DNA.
Loading...