Breaking News

Iohannis le-a transmis ambasadorilor UE că nu îl va desemna premier pe Dragnea

iohannis-presedinte

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis marţi ambasadorilor statelor membre ale Uniunii Europene că va desemna viitorul premier numai cu respectarea criteriilor de integritate.

Șeful statului s-a întâlnit marţi cu ambasadorii UE acreditaţi la Bucureşti, în cadrul unui dejun de lucru, găzduit de Ambasada Republicii Slovace.

”Referitor la situaţia internă, au fost discutate cu prioritate rezultatele şi implicaţiile alegerilor parlamentare care au avut loc în 11 decembrie. Preşedintele României a menţionat că acestea s-au desfăşurat în bune condiţii, fiind foarte bine organizate. În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat că România are, în prezent, o democraţie consolidată, ceea ce se confirmă şi prin faptul că din viitorul legislativ nu vor face parte partide politice naţionaliste, eurosceptice sau extremiste. În ceea ce priveşte desemnarea noului prim-ministru, Preşedintele României a subliniat că va face acest demers numai cu respectarea criteriilor de integritate, fapt care a fost enunţat înaintea începerii campaniei electorale”, a transmis Administraţia Prezidenţială, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, președintele a precizat că, în ciuda situaţiei complicate la nivel european, România îşi menţine angajamentul ferm faţă de proiectul european şi, de asemenea, cetăţenii români sunt profund ataşaţi valorilor europene.

În ceea ce priveşte aderarea ţării noastre la zona euro, Klaus Iohannis a subliniat că aceasta rămâne un obiectiv strategic, menţionând că mult mai important decât fixarea unui termen de aderare este ca România să facă eforturile necesare astfel încât să fie foarte pregătită pentru aderare într-o perioadă rezonabilă de timp.

Loading...