Breaking News

Hard disk-urile wireless: o opțiune sau o necesitate?

hard disk wireless

De câțiva ani, un număr tot mai semnificativ de producători de gadgeturi au lansat pe piața din România, HDD-uri cu funcție Wi-Fi. Hard disk-urile wireless vă pot ușura transferul de date în anumite situații, dar înainte de a achiziționa un astfel de dispozitiv este indicat să studiați atent utilitatea lor.

 

Hard disk-urile wireless au un atu foarte mare auntci când îți dorești să transferi rapid fișiere de pe mai multe dispozitive fără vreun fir. Prețul unui astfel de HDD este însă semnificativ mai mare decât al unui hard disk extern obișnuit.

Ce sunt hard disk-urile wireless?

Pe de o parte, numele spune totul. Hard disk-urile externe obișnuite necesită un cablu USB pentru a interacționa cu un laptop, desktop, tabletă, TV sau orice alt player de conținut multimedia. În schimb, hard disk-urile wireless înlocuiesc necesitatea unui fir pentru conectarea la PC cu o conexiune WiFi sau Bluetooth, în funcție de model.

Hard disk-urile wireless sunt portabile deoarece integrează un acumulator intern. Când sunt pornite, acestea generează în jurul lor o conexiune WiFi, precum un router clasic și oricine știe parola se poate conecta la ele. Dacă vă conectați la ele de pe un PC sau Mac, dispozitivul va fi afișat precum un stick USB obișnuit, pentru a facilita transferul de date. Dacă vă conectați la un astfel de aparat folosind un telefon sau o tabletă, în mod automat ar trebui să apară pe ecran o fereastră prin care să vă fie explicați pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a accesa fișierele de pe HDD.

Autonomia hard disk-urilor cu conectivitate WiFi variază foarte mult în funcție de numărul de dispozitive care sunt conectate la ele și de activitatea pe care acestea o întreprind. În teorie, în standby, hard disk-urile wireless pot atinge o medie de 20 de ore de autonomie, iar dacă sunt utilizate constant valoarea poate scădea până pe la șase ore.

seagate_goflex_satellite_1

Am nevoie de un hard disk wireless?

Cu un hard disk wireless în geantă sau în buzunar, imediat după ce l-ați pornit puteți descărca orice informație, oriunde v-ați afla. În câteva minute ați remediat problema stocării fișierelor voastre. Astfel, dacă nu aveți încredere în serviciile de stocare în cloud sau pur și simplu nu vreți să mai investiți și în așa ceva, un hard disk wireless vă ajută enorm.

În cazul în care utilizați un Smart TV care se descurcă să redea conținut multimedia din rețea, un hard disk cu funcție wireless poate funcționa la fel de bine și ca un media server pe care îl luați cu ușurință în călătorii.

Merită investiția într-un hard disk wireless? Care sunt opțiunile?

hard disk wireless

Singura problemă când vine vorba de hard disk-urile wireless ține de preț. Motivul pentru discrepanța de preț dintre aceste modele și cele clasice ține de componentele suplimentare care sunt necesare pentru a transforma un hard disk extern într-unul wireless, de la baterie până la cipul de comunicații fără fir.

Într-o lume în care tot mai multe telefoane filmează 4K, iar un clip de un minut are aproximativ 300MB, problema spațiului liber pe dispozitivele noastre mobile este una cât se poate de reală. În astfel de circumstanțe, hard disk-urile wireless fac minuni.

În definitiv dacă prețul un pic mai mare nu vă supără foarte tare și aveți nevoie oricum de un hard disk extern, mai bine vă luați unul care are și abilități wireless. Pe viitor veți realiza că ați făcut o investiție foarte bună. În plus, există mai multe modele pe piață, pentru orice buzunar, cu capacități diferite și de la producători diferiți, în cazul în care aveți preferințe personale.

Loading...