Breaking News

Godot Cafe-Teatru, programul pentru perioada 25 – 31 Martie 2016

godot cafe teatru subversiv

VINERI 25.03

19:00 „Mizantropul” de Moliere.
Traducerea: Doru Mareș
Regia: Alexandru Mâzgăreanu
Cu: Dan Rădulescu, Anca Dumitra, Alexandru Călin, Sorina Ștefănescu, Șerban Gomoi, Vlad Udrescu, Aida Avieriței/ Clara Popadiuc, Sorin Dobrin, Alexandru Suciu

”Mizantropul” este un text actual, care vorbește despre ipocrizie, fast și reușită prin orice mijloace, în contrast cu sentimentele sincere, adevărul și truda. Pornind de la aceste teme, regizorul Alexandru Mâzgăreanu a creat un spectacol despre high-class-ul contemporan, despre o lume perversă, rea și dominată de ideea de competiție.

Producător: ASOCIAȚIA OPERA PRIMA în parteneriat cu Fundația DIGNITAS cu sprijinul ArCub prin Programul BUCUREȘTI 555.

Durată: 1h 30
Preț: 35 Lei

22:00 :  „Fata din curcubeu” de Lia Bugnar.
Text și regie: Lia Bugnar
Cu: Ilona Brezoianu
Durata: 1h 20
Preț: 35 Lei

SÂMBĂTĂ  26.03

11:00 : ”Littleimpro” – Teatru de Improvizatie pentru Copii
Cu: Carmen Lopazan, Claudiu Maier, Alexandra Timofte, Catalin Neamtu si Marian Hancu (la pian)

Primul și singurul spectacol atelier de teatru de improvizație pentru copii!
Copiii sunt invitați să joace alături de actori, spre imensa satisfacție și bucurie a celor mici!
*Spectacol recomandat copiilor peste 6 ani!
Durata: 1h
Pret bilet adulti: 30 lei
Pret bilet copii: 25 lei

15 :00 ”Noi 4” de Lia Bugnar
Cu: Lia Bugnar, Maria Obretin, Ilinca Manolache, Marius Manole
Regia: Dorina Chiriac
Muzica: Ada Milea

Un spectacol scris în glumă, jucat în glumă, dar care a ajuns o întâmplare foarte serioasă. O întâmplare unde se abordează tot felul de teme superficiale (cotropirea actorului de către personaj, trădarea în iubire, etc.) și o sumedenie de teme fundamentale (tăierea colțului de la unghia de la degetul mare, proporția vodka-suc în Bloody Mary). Între aceste două limanuri, cuprinsul este surprinzător de eclectic deopotrivă tragi-comic.
Durata: 1h 30
Preț bilet: 40 lei

19:00 „Carpathian Garden” de Radu Iacoban.
Cu: Tudor Aaron Istodor, Radu Iacoban
Scenografie: Irina Moscu
Video & Sound design: Dan Ionescu
Costume: Sarto MadeToMeasure

80 de minute de format TV sunt transpuse scenic într-o comedie tăioasă realizată de cei doi actori: Tudor Aaron Istodor (care a jucat şi în “Domnişoara Christina”, “Cupluri”, “Iluzii”, “Fat Pig”) şi Radu Iacoban (care a jucat şi în “O piesă deşănţată”, “Fragil”, “Asta-i tinereţea noastră”). Aceştia prezintă un “act comic social” susţinut de personaje contemporane delicioase. Prezentatori de ştiri, parcagii, preoţi, staruri de filme XXX, moguli de presă, politicieni, se succed în faţa spectatorului, provocându-i umorul şi inteligenţa.
Durata: 1h 20
Preț bilet: 30 lei

22:00 ”O piesă deșănțată” de Lia Bugnar.
Regia: Dorina Chiriac
Cu: Marius Manole, Ilinca Manolache, Radu Iacoban, Lia Bugnar, Andrei Alexandru Huţuleac

“Un spectacol în care toate personajele au dreptatea şi motivaţiile lor, o comedie în forma cea mai pură, fără niciun fel de pretenţie de adâncime. Faptul că pe alocuri râsul e întrerupt de o nedumerire de-a dreptul tragică e menit doar să dezechilibreze spectatorul, să-l ia pe nepregătite şi să-i smulgă noi hohote. O piesă care chiar e deşanţată, deşi toate personajele sunt pure ca omătul.”
Durata: 1h 30
Preț bilet: 40 lei

DUMINICĂ 27.03  

11:00 „Micul Prinț” după Antoine de Saint-Exupery
Spectacol invitat, pentru copii și oameni mari

Adaptarea și regia: Marius Costache
Scenografie și păpuși: Eduard Cîrlan și Marius Costache
Cu: Mădălina Ignat, Bogdan Costea și Eduard Cîrlan

Când un om mare, să zicem un aviator, știe că un desen cu o pălărie nu e o pălărie, ci un șarpe boa care a înghițit un elefant, iar unei flori nu îi mai este frică de tigri și de ghearele lor, înseamnă că vede cu ochii unui copil.
Iar când un omul acesta mare acceptă prietenia unei vulpi îmblânzite, înseamnă că un copil, un prinț între copii, se bucură de oaia mititică din lădița desenată de omul cel mare. Și dacă nu vedeți oaia din lădiță, e pentru că ochii nu pot să pătrundă în miezul lucrurilor. Limpede vezi numai cu inima.

Așa ne învață Micul Prinț, care la rândul lui, așa a învățat de la vulpea care a vrut să fie îmblânzită.
Durată spectacol: 55 minute
Preț bilet: 20 lei

15:00 „Acum ori niciodată” de Valentin Krasnogorov
Regia: Mihai Constantin
Cu: Șerban Pavlu, Mirela Oprișor, Gheorghe Ifrim, Nicoleta Lefter
Light Design: Ducu Darie

”Acum ori niciodată” de Valentin Krasnogorov. O comedie ușoară la prima vedere… 4 personaje, 2 cupluri și o temă, pe cât de cunoscută și ”bătătorită” de toată lumea, în scris și în viața reală, pe atât de specială ca abordare și viziune. Căsătoria și familia. În esență – o comedie amară. Conform statisticilor, în lumea de azi sunt mult mai multe divorțuri decât căsătorii fericite. Iar după un divorț și o altă căsătorie, de cele mai multe ori, nu vei deveni mai fericit. Cele patru personaje ale piesei sunt oameni obișnuiți care se confruntă cu aceeași problemă. O piesă care cu siguranță place, fie pentru că ne regăsim adesea într-o astfel de poveste, fie pentru dialogul extrem de antrenant în care e scris, fie pentru replicile savuroase care iți rămân întipărite în memorie…
Durata: 1h 30
Preț: 50 Lei

18 :30 „Happy end” de Zsolt Poszgai.
Regia: Alexandru Bogdan
Scenografie şi afiş: Silvana Bratu
Distribuţie: Tudor Istodor, Raluca Aprodu

„Happy end” (titlu original „Liselotte in may”) text montat în premieră în România, este povestea unei femei care la 30 de ani caută un bărbat cu care să-şi împartă viaţa. Timp de 10 ani a avut grijă de o bătrână, dar după ce aceasta a murit, se trezeşte complet singură. N-are familie, n-are niciun prieten, aşa că începe o căutare ca în basme după Făt Frumos. Dar pentru că trăim nişte vremuri cel puţin interesante, ca să nu spun dubioase, „Făt Frumos” capătă mai multe înfăţişări. Înfăţişări pline de umor, dar şi de sensibiliate şi romantism. „Happy end” este expresia cea mai fericită cu care poţi încheia o poveste. Şi orice poveste are nevoie de un final fericit.
Durata: 1h 30
Preţ bilet: 30 lei

21 :30 „Paravan. 2 telefoane.” de Matei Lucaci-Grunberg.
Regia: Matei Lucaci-Grunberg
Distribuţia: Irina Antonie, Iulia Ciochină, Tavi Costin, Andrei Cătălin, Mădălina Craiu, Ştefan Huluba
Scenografia: Raluca Alexandrescu
Afiş: Gabriela Mateescu

Un spectacol despre facerea unui spectacol. ”Paravan. Două telefoane” este o comedie dinamică în două acte  care prezintă ultima repetiție a unei piese de teatru și premiera ei.  Acţiunea se desfăşoară în jurul celor 4 actori, regizorul şi o asistentă de platou. Plin de parafraze la lumea teatrului si la texte clasice din Caragiale, Ionesco, Cehov sau Shakespeare,  spectacolul oferă  publicului  prilejul  de a urmări cum se dezvoltă și se construiesc semnificațiile multiple ale unui text dramaturgic,  cum se negociază sensuri și trăiri între actori şi cum uneori problemele personale se confundă cu problemele personajului.
Durata: 1h 10
Preţ bilet: 30 lei

LUNI 28.03  

20:00 „Dragostea durează trei ani” de Frédéric Beigbeder
Cu: Cristi Iacob, Ilinca Goia, Gabriela Iacob, Vitalie Bichir
Regia: Chris Simion
Scenografia: Raluca Frățiloiu
Coregrafia: Ioana Marchidan

“O punere în scenă reușită a romanului, care este unul foarte dificil de adaptat pentru teatru. Mi-a plăcut foarte mult structura regizorală foarte clar conturată, modul neconvențional de punere în scenă și jocul excelent al actorilor. Am încercat, în carte, să fac lumea să râdă pe seama divorțului și a problemelor sentimentale, iar piesa reușește din plin acest lucru. Dacă e ceva rău în piesa asta e că durează prea puțin. Ar trebui să dureze trei ani”, Frederic Beigbeder.
„Este un spectacol post modern, recomandat spectactorilor dezinhibați și lipsiți de prejudecăți, un spectacol neconvențional, care anulează limita dintre actori și spectatori. De fapt nu e un spectacol, e viața fiecăruia”, Chris Simion.
Durata: 1h 30
Preț bilet: 40 lei

MARTI 29.03 

20:00 : „Ce caut eu aici? ” Dramatizarea și regia: Chris Simion
Dramatizarea și regia: Chris SIMION
Distribuție:
Antoaneta Cojocaru – Hell
Mihai Smarandache – Andrea
Ela Ionescu – Sibylle
Ana Covalciuc – Chloe
Dan Rădulescu – Vittorio

Spectacolul  „Ce caut eu aici? „,  în regia lui Chris Simion, care se joacă la Godot, este o poveste de viaţă atât de reală încât râul realităţii tale se varsă în fluviul realităţii personajelor. Nu mai poţi vedea doar ceea ce-ţi place. Nu mai poţi auzi doar ceea ce vrei să auzi. Un ceva, un ritm ieşit dintr-o cadenţă impusă te trage de mânecă şi strigă la tine să ţii cont de el. O sete de nepotolit te îndeamnă să scomoneşti pământul fiinţei tale în căutarea a ceva care să o potolească de-a lungul spectacolului. O sete de viaţă adevărată, departe de turmă, departe de adevărul personajelor.
Durată: 1h 30
Preţ bilet: 40 lei
Spectacol al companiei DAYA.

MIERCURI  30.03

20:30 „Te iubesc! Te iubesc?” după Dumitru Solomon
Regia: Chris Simion
Cu: Corina Moise, Dan Rădulescu, Manuela Hărăbor
Durata: 1h 15
Preț bilet: 35 lei

JOI 31.03  

19 :00 : ”Copilul problemă” de George F. Walker.
DramaForTheMasses și Godot Café-Teatru prezintă
”Motel Suburban – Partea I. Copilul Problemă” de George F. Walker
Cu:
Marin Grigore – R.J. Reynolds
Doina Antohi – Denise Reynolds
Costi Diță – Phillie Phillips
Andreea Mateiu – Helen Mackie

Traducerea și adaptarea: Doina Antohi și Costi Diță
Regia: Doina Antohi
Scenografia: Anca Cernea
Afiș și animație: Andrei Tifrea

„Copilul Problemă” face parte din sexalogia Motel Suburban scrisă de George F. Walker (Canada). Toate cele 6 piese se petrec în aceeași cameră de motel ieftină, cu rol de loc de tranziție. Personajele sunt, pe de o parte, oameni amărâți de la marginea societății (drogați, prostituate, hoți, bețivi, oameni fără slujbă și fără orizont) și reprezentanți ai legii (polițiști, asistenți sociali), cumva la fel de amărâți ca primii.
Durata: 1h 20
Preț bilet: 35 Lei

21:30 : „Marea iubire a lui Sebastian”
Cu: Rodica Mandache, Marius Manole, Ana-Ioana Macaria, Istvan Teglas

Având la bază fragmente din însemnările lui Leny Caler, jurnalul lui Mihail Sebastian şi piesa “Jocul de-a vacanţa”, spectacolul are în centru povestea de iubire dintre scriitor şi Caler, mare actriţă a perioadei interbelice. Decor minimalist, pagini de jurnal intim, dialoguri imaginare între ea – acum, în vârstă – şi el, încă tânăr, şi muzica epocii. Un recital actoricesc deosebit.
Durata: 1h 15
Preț bilet: 40 lei

Loading...