Breaking News

Dragnea: Majorările salariale din Sănătate au redus plecările medicilor din țară

dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut, pe Facebook, că majorările salariale din Sănătate au redus semnificativ plecările medicilor din România, punctând că este una din cele mai importante reuşite ale programului de guvernare.

„Majorarile salariale din sănătate au redus semnificativ plecările medicilor din România. E una din cele mai importante reuşite ale programului nostru de guvernare!”, a scris Liviu Dragnea.

Postarea a fost însoţită de un articol publicat de Ziarul Financiar, potrivit căruia doar 870 de medici au solicitat documente pentru a lucra în afara ţării în 2017, cu circa 70% mai puţini decât în aceeaşi perioadă din 2016, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor oferite de Colegiul Medicilor din România (CMR).

Salariul mediu net în sănătate la nivelul lunii octombrie 2017 a fost cu 24% mai mare decât în octombrie 2016 şi a ajuns la 2.681 de lei, potrivit Institutului Naţional de Statistică, iar măririle salariale din sănătate au plasat anul trecut sectorul medical în top cinci domenii cu cele mai mari creşteri salariale, precizează ZF.

Începând cu luna martie 2018, când vor intra în vigoare salariile majorate anunţate de Guvern, vor fi plafonate sporurile la nivelul spitalului. Astfel, medicii se aşteaptă de fapt la o scădere de salarii, în condiţiile în care sporul este de 100% în anumite specialităţi.  

 

Loading...