ART&CULTURE

Design inedit: casa tubulară de sticlă, construită în jurul unui copac de 12 metri

locuință tubulară subversiv

Casa din tubul de sticlă este una din cele mai inedite locuințe din lume. În pădurea din oraşul Almaty, Kazakhstan, a fost ridicată una dintre cele mai inedite structuri, supranumită și „Copacul în casă”.

 

Construcţia are patru etaje și este construită împrejurul a patru stâlpi din metal care susţin fiecare etaj. Cele patru niveluri sunt conectate între ele printr-o scară în spirală, fiind separate de exterior prin pereţi de sticlă curbată, iar din centrul fundaţiei se ridică bradul înalt.

casă Locuință tubulară cover

La început totul a părut o idee de poveste care se credea că va rămâne doar pe hârtie sau doar ca un prototip construit pentru a susține viziunea arhitectului, dar proiectul îndrăzneţ a fost pus în aplicare la cererea unui afacerist de 38 de ani care a plătit peste 280.000 de euro pentru a-şi vedea dorinţa îndeplinită.

casa tubulara 5

casa tubulara 3

„Acum doi ani, am creat design-ul unei case. Era ceva inofensiv și cât mai aproape de natura pe care o iubesc și o respect. Natura ne hrănește și noi ne batem joc de ea. Am crezut atunci că nu va deveni o relalitate, dar acum văd visul cu ochii. Eram în cautarea unei soluții care ar ajuta în viitor, pentru a evita distrugerea pădurilor.  Vrem să trăim cu natura în armonie. Așa că am proiectat o casă tubulară de sticlă în jurul unui copac”, a declarat arhitectul Aibek Almasov, creatotul casei inedite din mijlocul pădurii.

casa tubulara 4

La baza casei tubulare a fost amplasată baia, scările urcând apoi spre spațiile de zi, toate piesele de mobilier urmând formele rotunde ale construcției. Celelalte două niveluri au suprafețe mai mici din cauza coroanei copacului care începe să se extindă. Conform proiectului, dormitorul ar fi amplasat pe cel de-al treilea nivel, deasupra living-ului, iar ultimul etaj este rezervat spațiului contemplativ.

casa tubulara 2

„Scopul principal al acestui proiect este acela de a oferi o alternativă la agitația vieții urbane. Ne-am dorit să combinăm capacitățile de design industrial modern cu bogăția naturii și frumusețea sa”, a afirmat arhitectul.

casa tubulara 6

Zidurile din sticlă și tavanul, dezvăluie patru etaje înguste, în formă de inel, precum și o scară albă în spirală, care se încadrează în jurul trunchiului copacului. Balustradele din lemn înconjoara atriul la fiecare nivel, astfel încât nu blocheaza punctele de vedere.

„Urcarea pe scări în această casă neobișnuită ar putea fi comparată cu etapele de purificare spirituală, iluminare, armonizarea cu mediul înconjurător”, a spus arhitectul Almassov.

Loading...