SOCIAL

Data de plată a pensiilor se modifică. Când vor primi pensionarii banii

pensii

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, luni, că data de primire a pensiilor va fi modificată, pentru a elimina astfel orice fel de confuzii.

Liviu Dragnea a spus că pensiile ar urma să fie plătite până pe data de 15 ale lunii, schimbarea intrând în vigoare în luna iunie sau iulie.

„Doamna prim-ministru s-a întâlnit cu reprezentanţii Poştei Române şi s-a stabilit un calendar foarte strict în ceea ce priveşte plata pensiilor, s-a decis, ca să nu mai existe niciun fel de confuzie, ca pensiile să fie plătite până în data de 15 ale lunii. Rămâne să se decidă azi sau mâine în care lună intră în vigoare acest lucru, sperăm ca de luna viitoare. Problema se pune dacă începe din iunie sau din iulie”, a declarat liderul Partidului Social Democrat.

Discuțiile pe tema pensiilor au apărut pe fondul unor nereguli înregistrate la Poșta Română.

Social-democratul a precizat că premierul Viorica Dăncilă a decis trimiterea Corpului de Control la Poșta Română din cauza problemelor de până acum în virarea pensiilor.

„Au apărut (probleme cu plata pensiilor – n.r.) în ultima perioadă în anumite judeţe, ceea ce este inadmisibil, în condiţiile în care Guvernul a transferat la timp banii către Poşta Română. Sigur că doamna prim-ministru a cerut explicaţii la ministrul Comunicaţiilor şi de la conducerea Poştei Române şi am aflat astăzi cum stau lucrurile. Doamna premier ne-a informat că a dispus deja Corpului de control să facă o verificare atentă şi serioasă cu privire la această situaţie”, a spus Dragnea.

Loading...