ART&CULTURE

Colajul „Van Gogh”, semnat Adrian Ghenie, vândut cu 65.000 de euro

pictura

Colajul „Van Gogh”, semnat Adrian Ghenie, a fost adjudecat online contra sumei de 65.000 de euro la casa Lavacow, în sesiunea „Going East”, care a fost organizată la începutul lunii noiembrie.

Going East, licitația de artă postbelică și contemporană a casei de licitații online, Lavacow, a atins un nou record de aproape 350,000 € în seara de 7 noiembrie.  A devenit astfel cea mai bună licitație online de la înființarea pieței românești de artă și cea mai bună licitație de artă contemporană din sezonul 2017 – 2018, o dovadă a faptului că vânzările online reprezintă o modalitate excelentă de a obține acces la piețele care până acum nu puteau fi accesate.

Trebuie să amintim și recordurile de autor înregistrate, dintre care: Andrei Cădere (Peisaj Suprarealist, 26,000 €) și Napoleon Tiron (Os, 3200 €).

Un alt record important a constat în numărul de pași de licitare la lucrarea Getei Brătescu (Vestigiu, 15,000 €), adjudecată în 41 de pași și la lucrarea lui Adrian Ghenie (Van Gogh, 65,000 €), care s-a adjudecat după 27 de pași.

Van Gogh

Van Gogh

Casa de licitaţii online Lavacow este activă pe piaţa românească de peste trei ani, fiind specializată pe artă postbelică şi contemporană.  Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați site-ul www.lavacow.com.

Loading...