ART&CULTURE

Ce poți face cu 180 uși reciclate? O firmă de arhitectură din Paris îți dă răspunsul

pavilion paris uși reclicalbile paris subversiv

Cu toții visăm la o lume mai curată și verde, cu o economie ideală unde toate resursele să fie folosite eficient, iar reciclarea să însemne pentru toată lumea un stil de viață. Acest lucru a încercat să transmită și o firmă de arhitectură din Paris, realizând doar din materiale reciclabile un stand expozițional în mijlocul Parisului.

Studioul de arhitectură a realizat această minunăție utilizând 180 de uși din lemn reciclate, rezultatul final fiind uimitor.

pavilion paris uși reclicalbile paris subversiv 1

În realizarea acestui proiect, pe lângă cele 180 de uși, au fost folosite și alte materiale reciclate precum vata minerală pentru izolație, 50 de scaune luate de la alte centre de reciclare de pe raza Parisului, iar podelele și pereții clădirii au fost realizate din panouri publicitare refolosite. Restul materialelor folosite în realizarea acestui proiect au provenit de la alte șantiere de construcții.

pavilion paris uși reclicalbile paris subversiv 1
pavilion paris uși reclicalbile paris subversiv 1

Situat în inima Parisului, Pavilionul Circular a avut o suprafață de 70 de metri pătrați, iar accesul a fost gratuit atât pentru realizarea de ateliere, conferințe, întâlniri, dar și pentru expoziții de artă.

pavilion paris uși reclicalbile paris subversiv 1

Această deosebită creație a putut fi vizitată în centrul Parisului pe parcursul mai multor săptămâni, ulterior pavilionul fiind demontat. Totuși, acesta va fi reconstruit pentru a fi utilizat ca și clubul unei asociații sportive.

Loading...