Uncategorized

Anunțul care îi interesează pe toți cei care au centrale pe gaz. Se schimbă legea

centralele de apartament taxa de poluare

Constructorii de ansambluri de locuinţe amplasate în zone în care există sisteme de termoficare vor fi obligaţi să trimită Primăriei un studiu în care să demonstreze că soluţia de încălzire aleasă pentru noile apartamente este mai eficientă decât termoficarea, informează economica.net.

Legea de modificare a legii energiei termice, care se află cum în dezbaterea Comisei de Industrii din Camera Deputaţilor, ar putea introduce noi obligaţii pentru constructorii de locuinţe legate de instalarea sistemelor de încălzire, dacă o propunere a Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), va fi în final votată de parlamentari.

Pe scurt, dacă cineva construieşte un bloc în oraş, într-o zonă deservită de o reţea de termoficare urbană şi vrea să monteze centrale termice în apartamente, trebuie să demonstreze Primăriei că aceasă soluţie este mai eficientă „economic şi energetic” decât sistemul centralizat de încălzire. Dacă nu o va face, nu primeşte autorizaţie de construcţie.

Această nouă prevedere a fost dezvăluită de vicepreşedintele ANRE, Emil Calotă, unul dintre cei implicaţi în redactarea noii legi, precizează economica.net.

Loading...