Breaking News

A fost inventat un display flexibil full HD care poate fi pus în buzunar sau făcut sul

display flexibil lg subversiv

Ecranul full HD poate fi îndoit, rotit şi chiar pus în buzunar. Dimensiunile noilor ecrane flexibile variază de la o diagonală de 45,7 cm la 139.7cm şi mai mult. Inventatorii îşi propun să producă ecrane de aceleaşi dimensiuni, dar de o calitate 4K – ceea ce înseamnă de patru ori HD.

 

Acest model de display flexibil elimină necesitatea unui panou din spate, oferind lumina pe ecran. Acest lucru îl face capabil să se îndoiască.

Reprezentanţii LG explică că aceste noi displayuri flexibile ar putea fi o soluţie ideală pentru un magazin, dar şi pentru persoanele care nu mai doresc să-şi sacrifice un întreg colţ al camerei pentru un televizor. Ecranul flexibil poate fi strâns sul, îndoit şi pus într-un dulap până când vei avea nevoie de el.

Acest model de display se află încă în stadiul de prototip şi până la apariţia pe piaţă va mai dura ceva timp.

„Prototipul unui ecran mai mare este de aşteptat să apară în viitorul apropiat. Dar, nu putem vorbi încă despre aceste ercane ca despre produse comerciale, suntem încă în stadiul de planificare”, a declarat Kim KJ, vicepresedintele departamentului de marketing de la LG Display.

În această etapă a dezvoltării, pe lângă remarcabilelele calități ale acestui tip de display există şi câteva defecte. Pe timp de noapte a fost observat că versiunea demo emite lumini intermitente rapide şi poate ascunde numeroşi pixelii, pe care i-au numit pixeli „morţi” pe ecran.

Pixeli „morţi” sunt porţiuni mici care au suferit o deteriorate, astfel încât în loc să emită culoarea corectă apar doar ca un pătrat mic gol. Înainte de a apărea pe piaţă, va trebui să se anunţe în mod cât mai clar că ecranul poate fi rulat numai într-o anumită direcţie, fapt care pare a fi o limitare. De asemenea, el poate fi numai rulat, nu şi pliat plat, iar asta l-ar distruge.

Loading...