vasilescu olguta

Vasilescu: Se va face o diferenţiere între pensionari în funcţie de stagiul de cotizare

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunţat că se va face o diferenţiere între pensionari în funcţie de stagiul de cotizare.

Astfel, se va face o diferenţiere între pensionarii care au contribuit mai mult de 10 ani la stat şi cei care au contribuit sub această limită de timp. Avantajaţi vor fi cei care îndeplinesc stagiul minim de cotizare de 10 ani.

„Cei care sunt pensionari şi au cotizat peste 10 ani vor avea toate drepturile conform contributivităţii, în sensul că se va creşte pe punctul de pensie, se va reactualiza cu rata inflaţiei. Ceilalţi, care sunt impropriu numiţi pensionari pentru că vorbim de indemnizaţia socială minimă de fapt, vor rămâne pe o lege specială. Lor le-a crescut anul acesta de la 400 de lei la 520 de lei şi va creşte de la 1 iulie la 640 de lei. Practic nicio persoană cu vârsta de pensionare nu va fi sub această sumă, dar pentru ei creşterile vor fi în momentul în care Guvernul îşi va permite să facă aceste modificări. Anul viitor se va creste pe pct de pensii. A doua etapă prevede corecțiile pe care Casa Națională trebuie să le facă prin recalculare”, a spus, la România TV, Olguţa Vasilescu.

După intrarea în vigoare a noii legi, toate pensiile vor fi recalculate, ministrul Muncii dând, totodată, asigurări că niciuna nu va scădea.

19 Comments

 1. Dumitru Molnar

  De geaba daca nu s-a votat Legea Pensiilor nu se recalculeaza nimic trebuie sa asteptam pina in 2019 dar cin sau votat Pensiile Speciale Parlamentari au votat imediat pt ca era vorba de ei Poporul mai poate astepta.Eu am 35 de ani de vechime si 12 ani cu grupa ii-a si am o pensie de 980 lei ce ziceti D-na Ministru este corect.Multumesc

  • romanka

   Mai lasa /neeeeeeeeeeeeeeee/
   Mereu tii pesionarii in tensiune cu acte o idiotenie.
   Mai las ane fii buna’ mai lasa ne
   Este nesimtire’
   ne crede prosti?
   Ne da ea ceva de la ea?
   Nu ne au dat nici punctul de pensie legal;45% sin salariul mediu.Indexarea a care se lua de an buni, in ianuarie, conform inflatiei nu s a dat.
   Cam 5% era; dupa o lege a lui Boc/
   Mereu vine cu ceva ca sa distraga atentia celor pe acre ea ii crede proti.

 2. IOAN CLARA

  Sunt pensionara, din anul 2001, luna martie prin restrangere de activitate a societatii, S.C Herastrau Nord
  S.A; avind vecime de 35 de ani si virsta de 50 de ani…. (fiind Tehnician ).. am mai lucrat 4 ani,,… si astazi am o pensi egala cu o muncitoare de la”Spatii verzi … care nu stie carte … nici sa se iscaleascca… nu sa mai citeasca… caz concret . Raminand acasa la pensie, Carete de Munca a fost modificata,,,.. nu s-a mai gasit … timp de 5 ani…. (sa nu pot face contestatie). M-au scos la pensie… la cerere ….. ca sa nu fie depunctata Societatea . In ideea ca cineva , v-a citi cele scrise de mine si v-a fi un subiect demn de luat in seama, va rog sa ma contactati. Va multumesc !

 3. costica ionescu

  Femeia asta nu Intelege ca noi nu vrem sa fie doua moduri de calcul?pentru fraieri pe puncte si pentru smecheri calculul mediu pe ultimii 5 ani cotizati.Nu-ti mai stoarce creerii ca ne minti cum ai facut-o si pIna acum;Rusine sa-ti fie pentrca Iti bati joc de batrInetea noastra….

 4. PINTILESCU MARCELA

  Buna ziua, am si eu o intrebare:
  ce venituri vor fi luate in calcul dupa noua lege a pensiilor? Avand in vedere ca pana in prezent s-a tinut cont numai de salariul brut de baza din carnetul de munca + sporurile acordate conform legilor in vigoare.
  Au fost si venituri care nu se gasesc in carnetul de munca, acordul global, premii. Daca se folosesc veniturile realizate din statele de plata, atunci ar trebui sa se anunte din timp, deoarece va fi o munca titanica sa cauti stetele de plata pentru perioada inainte de 2001. Multumesc,, astept raspuns

 5. Burjan Aranka

  MINCIUNI SI IAR MINCIUNI !!!!!!! Sa explce Olguta cum sunt pensionati in 2017 cu periada de stagiu de peste 20 de ani si cu PENSIE SOCIALA de 360 lei. La unii se poate si la altii ba.

 6. galateanu violeta

  cind se va intimpla asta ne duceti cu zaharelul ca si cu pensia minima erea vorba ca in ianuarie acum a-ti lungito pina in iulie si probabil dupa aia o sa ziceti ca in celalat anasa ca nu mai cred nimic

 7. Iulia

  Cei care se bucura de pensii sociale fiinca nu au dorit sa munceasca primesc mai mult ca cei care au cotizat la stat 25 de ani…..unde este DREPTATEA…….sint multi puturosi asistati sociali care se bucura de bani putini de la primarii si nu vor munca……SA SE TAIE ACESTE AJUTOARE fiinca sint buni de munca

 8. Iulia

  Sa se taie ajutoarele sociale a puturosilor fiinca la 25 de ani vechime am pensie cit ei care nu au muncit……Rusine care stau ca hanticapatii si nu fac dreptate…

 9. Nemes Elena

  Sotul meu este medic primar in ortopedie traumatologie si s-a pensionat pentru limita de varsta si a primit o pensie 1444 lei . Are o vechime de 39 de ani si 7 luni!

 10. pacurar iosif

  in atentia Ministerului Mmuncii ; pina in ani 1990 norma de ore lunara era ;216 ore la care se raporta punctajul realizat anual –––din anul 1990 –2017 in continuare norma de ore este 168 ore lunar la care se calculeaza punctajul anual ––––-asa ca vas ruga sa se tina cont la recalcularea pensiei ––––––––––cu multe multumiri si respect cluj n pacurar iosif –multumesc=============

 11. Constanta

  Pam muncit 30 de ani in port si m.am ales cu hipoacuzie severa dar asta nu e o boala profesionala nu ?? Ce conteaza ca sm muncit in ture de 12 ore in frig .in ger .in ploaie sau lapovita stand la scara vaporului cand se descarca containere de la vapor si trebuia sa le iau seria sigiliului…ce conteaza ca inghetam bocna si nici timp sa mancam ceva nu aveam ca nu puteam manca cu mainile si picioarele inghetate ..sau cand trebuia sa descsrcam din vagoane marfuri care trebuiau numarate precum lazile de piese ce trebuiau sa plece in egipt sau irak pakistan cuba ..china. sau alte tari ..vara era căldură de fierbea asfaltul si ni se incingea creieru pe. danele portului da a ținut cont cineva de asta ??? S.au taiat grupele de muncă la toată lumea ?? In port nu era muncă grea ?? Se facea discriminre intre categoriile de personal operativ si se dadea grupă numai la cine le convenea lor desi munca era aceisi
  pentru toți ..

 12. ALEXANDRINA PIRVU

  Dansa ce vrea? Sa moara cat mai multi pensionari….asa sunt bani . Ne minte de pe un an pe altul!Cei care nu au muncit ,au pensie ,cat am eu,la 23 de ani vechime in munca ,cu trei copii nascuti si crescuti .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *