Breaking News

Anunț de ultima oră! Grădinițele, școlile și liceele vor fi închise luni și marți

iarna

Vremea rea prelungește vacanța elevilor în mai multe județe din țară. Elevii vor sta acasă luni şi marţi, după ce reprezentanţii inspectoratelor şcolare au decis să închidă toate şcolile şi grădiniţele din cauza drumurilor blocate de zăpezi, dar şi a gerului.

Școlile din 20 de județe își vor suspenda luni cursurile, iar marți vor fi închise școlile din 16 județe, anunță Ministerul de Interne.

Cursurile vor fi suspendate luni în județele Botoșani, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Iași, Olt, Maramureș, Neamț, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Marți nu se fac ore în județele Botoșani, Buzău, Brăila, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov, Ialomița, Iași, Olt, Maramureș, Neamț, Suceava, Teleorman, Timiș, Vrancea și Municipiul București.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că luni și marți nu vor fi deschise grădinițele, școlile și liceele în București şi Ilfov, în condiţiile în care până miercuri sunt prognozate temperaturi extrem de scăzute.

Gabriela Firea a precizat că hotărârea a fost luată în urma unei consultări cu ministrul Educației, cu inspectorul școlar șef al București și cu câțiva directori de școli.

Potrivit legii, inspectoratele școlare pot decide suspendarea pentru anumite niveluri de învăţământ, iar ulterior se vor lua măsurile corespunzătoare pentru recuperarea orelor pierdute. Precizăm faptul că hotărârea privind susţinerea ori suspendarea cursurilor trebuie să ţină cont de evoluţia vremii şi de siguranţa elevilor şi a profesorilor, precum şi de asigurarea condiţiilor proprii desfăşurării orelor de curs.

Conform prevederilor legale, suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, respectiv a anului şcolar. Aceste măsuri se stabilesc prin decizie a Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ.

Gabriela Firea a spus că prefectul de Ilfov i-a transmis că a luat aceeași decizie.

De asemenea, primarul general a precizat că va discuta ulterior cu ministrul Educației și cu inspectorul școlar pentru a se stabili dacă școala va putea începe de miercuri sau poate de joi, când, a punctat ea, este prima zi în care vremea va fi mai bună în Capitală.

Conform unor surse, și alți primari din zonele afectate de codul roșu de viscol iau în considerare să închidă școlile și grădinițele dacă vremea nu se îmbunătățește.

Loading...
ALTE NOUTĂŢI
Loading...