Breaking News

UEFA vrea să schimbe formatul Ligii Campionilor. Echipele din România ar fi afectate în mod direct

Ligii Campionilor subversiv uefa

Cotidianul britanic The Guardian anunţă că UEFA analizează noi schimbări aduse formatului Ligii Campionilor, prin care să reducă numărul de echipe din faza grupelor la 16, faţă de 32 în prezent, dar care să dispute mai multe meciuri între ele, în două „mini ligi” de câte opt echipe.

Conform sursei citate, în discuţie se află un format cu doar 16 echipe de top împărţite în două grupe de câte 8 formaţii. Asta ar presupune introducerea unui tur suplimentar înainte de faza grupelor, în care cele mai bune 16 echipe din competiţie să nu se poată întâlni între ele. În fiecare grupă s-ar disputa câte 14 partide, toate (cel puţin teoretic) între nume importante ale fotbalului european.

Schimbările ar putea fi introduse abia din sezonul 2018-2019, după ce actualul contract de sponsorizare expiră.

Schimbarea e dorită în special de cluburile mari din cele mai importante campionate ale Europei, care vor să genereze venituri mai mari pentru a ţine pasul cu cluburile din Premier League din punct de vedere financiar.

Formaţiile din Anglia vor avea venituri uriaşe începând din noul sezon, datorită încasărilor de peste 7 miliarde de euro din vânzarea drepturilor TV pentru următoarele trei sezoane. Câştigătoarea titlului în Anglia va încasa doar din drepturile TV aproximativ 180 de milioane de euro, în timp ce câştigătoarea Champions League în actualul format primeşte în jur de 65 de milioane de euro în total (drepturi TV şi bonusuri de la UEFA).

O astfel de schimbare ar afecta în mod direct şi echipele din România, care şi-ar vedea şansele de a accede în grupele competiţiei mult diminuate. Chiar dacă se păstrează formatul actual cu o rută a campioanelor în preliminarii, reprezentanta Ligii 1 ar mai avea de depăşit un tur 1 înainte de faza grupelor, unde ar întâlni cu siguranţă una din cele mai bune formaţii ale Europei.
Loading...
ALTE NOUTĂŢI
Loading...