TRAVEL

Transilvania, reconfirmată ca o atracţie turistică ce trebuie vizitată în anul 2016

transilvania atractie turistica 2016-subversiv

Transilvania, un fascinant țărâm plin de „păduri verzi şi trasee de schi sau excursii pentru cei care iubesc aventura. Peisajele întinse şi variate ale Transilvaniei, pline de castele şi biserici ale căror vârfuri străpung norii nu te vor dezamăgi”.

 

Acestea sunt doar o parte din cuvintele de laudă aduse României de jurnalista si fotografa Anisha Shah, în clasamentul „Where to go in 2016” realizat pentru CNN. Specializată în călătorii din Mozambic până în Myanmar aceasta a relatat că „cele mai bune poveşti provin din călătoriile realizate în locuri mai puţin vizitate.” Printre recomandări se numără Transilvania, dar şi Delta Dunării, cu terenurile sale mlăştinoase şi roditoare unde turiştii sunt invitaţi să facă drumeţii, să pescuiască şi să observe păsările.

Danube-Delta- subversiv

Pe lângă Transilvania și Delta Dunării, Anisha Shah nu uită să menționeze și Castelul Bran, faimos de altfel și pentru legătura cu legenda contelui Dracula.

Singurul oraș menționat din țara noastră a fost Cluj-Napoca și nu pentru un obiectiv anume ci pentru o parte a Clujului care s-a făcut remarcată în ultimii ani. Vorbim despre scena artistică a Clujului şi galeriile din oraş, iar CNN notează că acestea vor reprezenta „punctul fierbinte” în viitor.

transilvania romania cluj napoca subversiv

Potrivit articolului publicat în CNN, Transilvania merită vizitată între lunile aprilie şi mai sau august şi octombrie.

Transilvania se află pe lista destinaţiilor care ies în evidenţă în 2016, fiind singura zonă dintr-o ţară a Uniunii Europene prezentă în top, printre atracţiile de altfel exotice, precum Honduras, Madagascar sau Papua Noua Guinee.

Loading...