top 10 băuturi

10 băuturi din lume pe care trebuie să le încerci măcar o dată în viață

Pentru cei pasionați de călătorii și nu numai, am pregătit un top 10 al celor mai interesante băuturi alcoolice, care merită să fie încercate în scurtele vacanțe petrecute departe de țară, băuturi provenite din America de Sud, Europa sau Africa.

 

Un top 10 băuturi ce merită încercate cel putin o singură dată în viață merită un sprijin și pe partea culinară, astfel puteți să descoperiți aici cele mai bune preparate europene care merită încercate în călătoriile noastre prin Bătrânul Continent.

Midus Lituanian
Midus este o faimoasă băutură spirtoasă din Lituania, făcută din grâu, miere și distilată cu apă. „Midusul joacă un rol important în cultura noastră”, a declarat Pasaulio Piletė.

midus lituanian

Caipirinha, Brazilia
În Brazilia puteți savura băutura Caipirinha cu cachça, lămâie și zahăr. Recomandarea noastră este să o asociați cu „Feijoada” – un preparat care conține fasole neagră, carne de porc și de vită trase și orez.

Caipirinha

Pisco Sour, Peru
Pisco Sour este considerat cocktailul național în Peru, acesta este făcut cu suc de lămâie, sirop, albușuri de ou și Pisco.

Pisco-Sour

Spicy Cezar, Canada
Combinația Spicy Cezar este puțin diferită față de ce suntem noi obișnuiți. În locul folosirii sosului de roșii precum un Bloody Mary, în Canada se folosește suc Clamato care este un amestec de scoici și roșii. Băutura se poate decora cu orice, de la o tulpină de țelină, la un ardei murat sau o bucată de carne de vită. Este un remediu bun pentru a ajuta contra mahmurelii.

spicy caesar
Tej, Ethiopia
Băutura cea mai populară în această regiune a globului nu este altceva decât un vin preparat din miere. Merită încercat.

Tej Ethiopia

Viez, Germania
În Trier, cel mai vechi oraș din Germania, vă recomandăm să încercați Viez, un fel de cidru de mere, presat și fermentat din mere acre.

viez germania

Sangria, Portugalia
O băutură destul de cunoscută și la noi, Sangria este făcut din vin, fructe și plante aromate. Este o băutură cu o concentrație scăzută de alcool, astfel se potrivește de minune și când ești la plajă.

sangria portugalia

Real Ale, Marea Britanie
O bere care îmbină gustul unic realizat doar din câteva ingrediente și trebuie menționat că această bătură se poate realiza și acasă.

real ale

Vin de șarpe, Filipine
Această băutură tradițională se găsește cu greutate și în țara de baștină a băuturii. Șarpele este păstrat în întregime în vin de orez pe o perioadă de mai multe luni, veninul șarpelui fiind neutralizat de către vin. O băutură diferită și care necesită puțin curaj pentru a fi degustată.

vin de sarpe

Carajillo, Spania
O bătură delicioasă ce combină cafeaua cu alcoolul, cum ar fi brandy sau rom.

Carajillo, Spania

Dawa, Kenya
Un cocktail realizat din două shot-uri de gin sau vodka, bere de ghimbir, lămâie și apă tonică. Este considerat un „leac” foarte puternic pentru orice boală.

dawa-cocktail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *