Breaking News

Stațiunile de pe Valea Prahovei și din Sibiu, complet ocupate de Revelion 2016

revelion 2016 valea prahovei sibiu

Trecerea dintre ani va aduna peste 10.000 de turişti care vor petrece noaptea de Revelion pe Valea Prahovei, în staţiunile Sinaia, Buşteni şi Azuga. Locurile de cazare sunt ocupate în totalitate, unele dintre acestea fiind rezervate cu câteva luni înainte de seara de revelion.

 

Reprezentanții agențiilor confirmă gradul de ocupare a locurilor de cazare omologate pentru Revelion 2016 ca fiind de sută la sută. Pe lângă turiştii care vor petrece noaptea dintre ani la hotel, în vile sau pensiuni, pe Valea Prahovei au ajuns şi proprietarii de case de vacanţă, astfel încât numărul celor care petrec sfârşitul de an în staţiunile montane din Prahova depăşeşte 10.000, susţin operatorii din turism.

Turiștii care au ales să își petreacă sfârșitul de an în aceste stațiuni au fost nevoiți să acopere costuri considerabil mai mari faţă de cele din perioada Crăciunului. Pentru pensiunile de două sau trei stele, turiștii au plătit doar pentru cazare, peste o sută de lei de persoană pe noapte. La costul cazării se adaugă cel al mesei şi preţul mesei festive din noaptea dintre ani, care poate depăşi o sută de euro de persoană.

În celălalt pol, pentru o cazare de lux turiștii au plătit până la o mie de euro de persoană pentru patru sau cinci nopţi de cazare. Cu toate că preţurile practicate în hotelurile de lux de pe Valea Prahovei sunt comparabile cu cele din orice staţiune din vestul Europei, hotelierii nu au dus lipsă de clienţi.

Sute de unităţi turistice din judeţul Sibiu au fost complet ocupate pentru perioada Revelionului.

 

Unul dintre site-urile specializate în oferte turistice, unde au postat oferte pentru Revelion un număr de 259 de unităţi de cazare din judeţul Sibiu, anunţă că 221 de unităţi au fost complet ocupate şi mai sunt locuri doar la 38 de unităţi.

Cele mai multe unităţi turistice din judeţ care mai au locuri pentru Revelion nu mai asigură decât cazarea, fără masă.

Prețurile practicate în această perioadă au variat de la 45 de lei pe noapte de persoană, la 450 de lei pe noapte de persoană, demipensiune și masă festivă, la o pensiune de trei margarete din stațiunea Păltiniș.

Unităţile turistice din judeţul Sibiu au tentat turiştii, în funcţie de locul în care sunt situate, cu mâncături tradiţionale, obiceiuri de sărbători, pârtii de schi sau petreceri de neuitat.

Cea mai excentrică unitate de cazare din judeţul Sibiu – Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac – este complet ocupat în noaptea de Revelion 2016 de către un grup de turişti britanici, aceiaşi ca în ultimii ani.

Loading...