Breaking News

Descoperă gadgetul care determină câți carbohidrați sau câte calorii consumați la o singură masă

scanner alimente

V-ați întrebat câți carbohidrați sau câte calorii consumați la o singură masă? Un nou gadget promite să dezvăluie valoarea nutritivă a preparatelor pe care le mâncați, prin simpla scanarea a alimentelor.

Startup-ul francez DietSensor a lansat la târgul „International Consumer Electronics 2016” un senzor molecular de buzunar, cu conectivitate Bluetooth denumit SCIO. Acesta utilizează raze infraroșii pentru a determina compoziția chimică a alimentelor și băuturilor.

Deși s-ar putea să pară un gadget de vis pentru cei care țin dietă, SCIO are drept scop principal ajutorarea și menținerea unui regim corect a celor care suferă de boli precum diabetul sau bolile cardiovasculare.

Într-o prezentare, senzorul SCIO a fost ținut deasupra unei bucăți de brânză, iar după un singur click de buton, aplicația a dezvăluit conținutul de grăsime, carbohidrații și sfaturi legate de consumul acestui produs. Datele rezultate în urma scanului s-au adăugat la profilul de sănătate al utilizatorului, iar rezultatul final a fost un grafic care specifică procesul aportului zilnic de alimente.

Fondatorii Remy și Astrid Bonnasse au gândit acest mic gadget în anul 2014, atunci când fiica lor în vârstă de 9 ani, a fost diagnosticată cu diabet zaharat tip 1, care-i cere să monitorizeze la fiecare masă aportul de carbohidrați și nivelul insulinei.

În cele din urmă, cei doi au reușit dezvoltarea unei aplicații de nutriție și coaching care să automatizeze întregul proces.

Delicious lean rare roast beef seasoned with fresh herbs and rosemary and carved ready to serve with golden roast potatoes; Shutterstock ID 192147518

Home made cheese cake ; Shutterstock ID 171742091

Dispozitivul folosește spectroscopia, aceasta scoate în evidență felul în care moleculele alimentare interacționează și vibrează, într-un mod unic, în contact cu lumina. Deși această metodă este folosită constant în laboratoarele de cercetare, acest dispozitiv este destinat în primul rând consumatorilor.

Deși scanerul citește numai alimente omogene și nu ar fi capabil să citească întreaga gamă de ingrediente într-un sandwich, aplicația vă permite să introduceți manual datele dorite.

Gadgetul funcționează și cu alimentele gătite în casă, deci, dacă doriți să gustați un delicios desert, puteți să scanați în primă fază valoarea nutrițională a acestuia.

Scanerul SCIO are un preț pe piață de 249$, iar aplicația pentru mobil este gratuită pentru a fi descărcată, dar necesită un abonament lunar de 10$.

Loading...