sorin-grindeanu

Sorin Grindeanu, desemnat premier. Klaus Iohannis a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri dimineaţă, decretul pentru desemnarea lui Sorin Grindeanu pentru a forma noul Executiv, conform unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea lui Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”, a informat Administrația Prezidențială.

Prim-ministrul desemnat are 10 zile la dispoziție să-și construiască echipa guvernamentală și apoi va merge în fața Parlamentului pentru a cere votul de încredere.

Sorin Grindeanu este a doua propunere a coaliției PSD-ALDE pentru funcţia de premier. Prima variantă avansată a fost refuzată de şeful statului.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-9087197197606907", enable_page_level_ads: true });