Breaking News

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Madrid

halep Miami Open

Simona Halep s-a calificat foarte ușor în finala turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 dolari, vineri, după ce a trecut cu 6-2, 6-0 de australianca Samantha Stosur în semifinale.

Halep, numărul șapte mondial, nu i-a lăsat nicio șansă adversarei, pe care a învins-o în doar 50 de minute.

Stosur a început bine și a condus cu 1-0 și 2-1, dar apoi jocul său s-a rupt, iar Halep a părut de neoprit. Jucătoarea de la Antipozi, care în sferturi a eliminat-o pe Patricia Țig, nu a mai reușit să revină în joc și a pierdut punct după punct.

Halep a avut 13 mingi direct câștigătoare și doar 6 erori neforțate, în timp ce Stosur a reușit 6 mingi direct câștigătoare și a comis 23 de erori neforțate. Australianca (32 ani, 23 WTA) nu a reușit să își creeze nici măcar o minge de break.

Cele două jucătoare erau la egalitate, 3-3, la meciuri directe, după ce australianca s-a impus în primele trei confruntări, iar Halep le-a câștigat pe ultimele trei. Ultimele două au fost finale, în 2013, la Moscova și Sofia.

Simona Halep, finalistă în 2014 la Madrid, și-a asigurat un cec de 447.630 euro și 650 de puncte WTA, iar în finală o va înfrunta pe Dominika Cibulkova (Slovacia), care a trecut în prima semifinală de americanca Louisa Chirico în două seturi, cu 6-1, 6-1.

Loading...
ALTE NOUTĂŢI
Loading...