examen permis auto permise

Se vor introduce probe noi pentru obținerea permisului de conducere. Ce trebuie să știi

Modul în care se poate obține permisul auto se va modifica, prin introducerea a două probe suplimentare: condus în poligon şi traseu pe timp de noapte.

„Examenul pentru obţinerea permisului de conducere constă în susţinerea unei probe teoretice de verificarea cunoştinţelor şi a trei probe practice pentru verificarea aptitudinilor şi a comportamentului, corespunzător categoriei de permis solicitat”, conform unei propuneri legislative, inițiată de deputatul PSD Florin Gheorghe.

„Am propus ca probele de examinare pentru obţinerea permisului să fie 4 şi nu 2 cum sunt în prezent. Astfel, pentru a obţine permisul de conducere, vor fi obligatorii atât proba teoretică, cât şi trei probe practice: proba de condus în poligon, proba practică de traseu în localitate şi proba practică pe timp de noapte. Am toată încrederea că şi colegii parlamentari vor conştientiza faptul că o asemenea modificare legislativă este un imperativ şi că trebuie să o adoptăm cât mai curând”, a spus Gheorghe, potrivit unui comunicat de presă.
Deputatul a motivat iniţierea acestui proiect de lege prin reducerea numărului de accidente de circulaţie datorat slabei pregătiri a şoferilor, situaţie cauzată de relaxarea condiţiilor de obţinere a permisului auto.

„Cred că ne-am săturat cu toții să vedem victime și decese pe șoselele din România, în care cel mai frecvent sunt implicați tineri și tinere, cei mai mulți cu vârste sub 30 de ani. În ultimii 26 de ani condițiile și modalitățile de instruire și de examinare a noilor conducători de autovehicule s-au relaxat atât de mult, încât nu m-ar mira ca, din populism, să auzim că s-a renunțat definitiv la examinare, iar permisul se obține mai ușor decât un bilet de autobuz, poate chiar prin SMS! Slaba pregătire și slaba examinare a conducătorilor auto este resimțită direct și în buzunarul conducătorilor auto, fiind penalizați prin intermediul primelor de asigurare de răspundere civilă obligatorie, care, în cazul tinerilor de sub 30 de ani, ajung la niveluri care depășesc valoarea mașinii”, a afirmat Florin Gheorghe.

Loading...

13 Comments

 1. POP SERBAN

  Nu asa veti reduce numarul de accidente, consider ca procesul de obtinere al permisului de conducere adoptat ar trebui sa fie cel din SUA, prin codnucerea sub supravegherea unui posesor al permisului de cel putin 5 ani, pe o perioada de 2 (de la 16 la 18) apoi testarea elevilor, nu prin poligon si conducere de noapte o sa castige experienta soferii sau viitori soferi ai romaniei, practica este mama invataturii!

  • ciprian

   Te rog frumos sa nu vb de SUA pt ca sunt aici si e haos total in conducere.Iti iei permisul in 30 de min si tu nici nu stii sa faci o parcare simpla cu spatele,ce sa mai vb de o parcare laterala cu spatele.Nu stiu sa mearga printre 2 masini,le e frica,mai bine apasa frana si sta in spatele celui din fata pana ala se hotareste ce sa faca.Halal condus.Eu sunt aici si vad totul si multumesc Romaniei,pe acesta cale pt ca a fost atat de greu sa imi iau permisul acolo desii la momentul acela am injurat dar acum regret ca am facut-o pt ca observ ce trafic se face din cauza ca oamenii nu stiu sa conduca.Accidentele sunt mai putine pt ca infracstructura e fff buna si de aceia,pt ca astia de aici nici 65% nu s-ar descurca in Ro.Numai bine!

   • tanase

    Deci, se dovedeste ca doar infrastructura conteaza. La ce bun sa dai niste probe in plus, oricum dupa scoala nu stii mare lucru, ca in orice domeniu, practica de dupa conteaza.

 2. eu

  Eu nu as fi bagat poligonul, dar in schimb as fi bagat „drifturi”… majoritatea accidentelor sunt din cauza derapajelor.. daca ar invata la scoala cum sa controleze masina in astfel de situatii, riscul accidentelor ar scadea considerabil! (in norvegia (cred) se invata aceste lucruri la scoala)

 3. Liviu

  Eu sunt de parere ca singurul aspect de luat in seama e testarea psihologica pentru ca asta face victime…cel care e incepator sau mai neindemanatic nu face nebunii in trafic.In rest intradevar infrastructura e cea care trebuie pusa la punct dar domnul pesedist ar vrea mai multe probe adica mai multe spagi.Daca examenul actual ar fi pe bune si testarea psihologica facuta pe bune atunci chiar s-ar reduce accidentele!

 4. n.lupu

  Nenea deputatule daca te-ai saturat sa vezi atate accidente si vrei cu adevarat sa faci ceva in sprijinul oamenilor determina guvernul sa investeasca in infrastructura rutiera si nu in sali de sport in comune fara elevi si tinerii Asta e adevarata problema a Romaniei, LIPSA INFRASTRUCTURI IN TRANSPORTURI.

 5. n.lupu

  Suntem tara europeana cu cele mai drastice prevederi legale in materie de circulatie si obtinere de permis dar avem si cele mai multe accidente raportat la populatie. Ce poate sa insemnea asta? Doua lucruri importante; 1. Coruptia si 2. lipsa infrastructurii.

 6. Dan

  Consider ca cea mai mare problema legată de accidentele de circulație este infrastructura de drumuri si autostrăzi (care autostrăzi ? ) care este cea mai slaba din Europa. In aceasta privința suntem cu 50 ani aproximativ in urma Germaniei. De ce cred ei ca problema este in alta parte?

 7. Teodora

  …..sa presupunem ca am luat carnetul si apoi conduc agresiv,nu acord prioritate….’pt ca ma grabesc”,sau conduc sub influenta consumului de alcool,etc,…si sa presupunem ca nu sunt singurul care procedez asa,intrebarea e….prin probe noi la obtinerea permisului sau prin conduita zilnica a soferilor in trafic se vor reduce accidentele?!

 8. Vasile

  Domnule deputat , altceva nu aveti de facut decat sa propuneti prostii, findca scoala care se face acum este de ajuns , inca poate prea mult , asta ar insemna mai multe taxe de platit de catre elevii . Acolo sa va ganditi .

 9. Dan

  În opinia mea domnul deputat dorește mai multe taxe de plătit și mai multe șpăgi de luat.
  În primul rând adăugarea a două probe în plus nu ajuta cu nimic deoarece accidentele se produc or sub influența alcoolului ori pentru ca se grăbesc.
  În al doilea rând ne lipsește infrastructura în transporturi.
  În concluzie domnule deputat PSD propun sa bagi un test psihologic și un test practic după o anumită perioadă.

 10. JAN

  Ar fi foarte bine dacad se va face citec o reexaminare periodica la niste ani ,aatîtl la conducători auto profesionisti cit si la amatori ,măcar proba SCRISA,
  JAN,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-9087197197606907", enable_page_level_ads: true });