SOCIAL

Legea salarizării unitare: salariile se dublează până la pragul de 4.000 de lei

lei bani 5

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, sâmbătă, că luni încep discuțiile cu sindicatele din ordinea publică și sănătate, pe tema salarizării unitare. Astfel, veniturile până la pragul de 4.000 lei ar urma să se dubleze, iar cele care depăşesc acest nivel să se majoreze cu 45%.

„Suntem în discuţii pe legea salarizării unitare. De luni începem să avem întâlniri cu sindicatele, primele care vor intra la discuţii vor fi sindicatele din ordinea publică şi din sănătate”, a afirmat ministrul, sâmbătă seara, la un post de televiziune.

Întrebată dacă ar putea apărea modificări la proiectul legii salarizării unitare, ea a precizat că instituția pe care o conduce este deschisă la dezbateri, însă că nu dorește modificarea proiectului.
„Noi nu vrem să fie niciun fel de modificări, sigur că suntem deschişi la orice dezbatere cu sindicatele. Pe mine m-a distrat un pic faptul că au început să atace o lege pe care nici măcar nu au văzut-o până acum. Suntem deschişi tuturor discuţiilor şi eu sunt convinsă că pentru cei cu salariile mici, veştile vor fi foarte bune”, a răspuns ea.

În ceea ce priveșe majorările veniturilor, Lia Olguța Vasilescu a explicat că „până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, după 4.000 lei este o creştere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creşteri, dar nu foarte mari”.

Loading...