online laptop

Românii pot afla online stagiul de cotizare realizat și când pot ieşi la pensie

Casa Națională de Pensii Publice, pe site-ul www.cnpp.ro, a pus la dispoziția beneficiarilor o aplicație prin care orice persoană poate obține informații cu privire la data îndeplinirii condițiilor de pensionare.

În urma introducerii acestor date, pe ecran se afișează informații cu privire la data îndeplinirii condițiilor de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, a condițiilor pentru pensie anticipată sau pensie anticipată parțială.

În plus, serviciul va arăta şi care este stagiul minim de cotizare pentru a ieşi la pensie, dar şi cât de mult va fi redusă pensia, în cazul în care persoana solicita pensia  anticipat parţială.

Informaţiile sunt calculate pentru condiţii normale de muncă în sectorul civil şi au caracter informativ.

Procedura de obținere a unui cont online

Pentru identificarea unică a utilizatorului este necesară completarea formularului de creare cont. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii şi salvarea cererii nu este posibilă daca acestea nu sunt completate. Datele introduse trebuie să fie conforme cu realitatea.

După finalizarea completării formularului se apasă butonul Print pentru a putea fi semnat olograf în original, pe hârtie.

Pentru obţinerea datelor de acces, după ce s-a tipărit cererea trebuie parcurse următoarele etape:


• Se semnează cererea;

• Solicitantul se va prezenta personal cu cererea semnată la oricare casa teritorială de pensii, împreună cu actul de identitate în original şi copie

• Cererea va fi procesată şi aprobată la nivelul casei teritoriale de pensii. După aprobare vor fi transmise datele de acces (nume utilizator şi parolă) solicitantului, pe e-mailul specificat de acesta în cerere.

Solicitantul trebuie să semneze apoi cererea şi să meargă cu ea la orice Casă Teritorială de Pensii împreună cu actul de identitate, unde aceasta va fi procesată. În urma procesării, solicitantul va primi pe adresa de email indicată un cont şi o parolă de utilizator cu ajutorul cărora va putea accesa oricând informaţiile personale, dar şi pe cele ale altor persoane în baza unor procuri eliberate în acest sens.

Stagiul de cotizare este certificat doar din aprilie 2001 până în prezent

Solicitanţii care deschid cont pe portalul CNPP pot afla informaţii referitoare la stagiul de cotizare realizat după data de 1 aprilie 2001, când a fost introdus sistemul de raportare electronică.

Totodată, pot fi aflate informaţii referitoare la data ieşirii la pensie, în funcţie de data naşterii, dar nu şi amănunte despre nivelul pensiei pe care ar urma să o primească solicitantul după ieşirea din activitate.

Vizualizarea datelor din sistemul public de pensii:

• datele din carnetele de muncă

• stagiile anuale și lunare aferente perioadei începând cu aprilie 2001

• informații din declarațiile D112 depuse de angajatori

• informații referitoare la viramentele la PILON II de pensii private

• informații referitoare la pensia comunitară

• informații referitoare la debitele din executare silită

• informații referitoare la fișa financiară

Beneficiarii serviciilor online ale portalului CNPP.ro sunt persoanele fizice. Acestea pot depune cereri privind pensiile și asigurările sociale, evidența contribuabililor, sistemul de accidente de muncă și boli profesionale și pot vizualiza datele din sistemul public de pensii.

Loading...

31 Comments

 1. maria

  De ce trebuie sa mergi personal cu cererea semnata ? Birocratie, in Italia asta o faci direct pe internet i- ti trimite pinul prin email , o parte din el iar o parte prin mesaj pe telefon.

 2. Andrew

  As fi curios sa aflu cum procedeaza o persoana de aproximativ 60 de ani, care urmeaza sa se pensioneze, pentru obtinerea unui cont on-line?! O adevarata aventura pentru el!!!

 3. muresan georgeta

  am depus dosarul de pensionare acum 4 luni,si am mers sa ma interesez de decizie,mi l-au dus la arhiva respins,fara nici o insiintare,din martie

 4. Marian SANDU

  Unul din foarte putinele lucruri pe care le regret de pe vremea comunistilor este varsta de pensionare. Nu inteleg la ce bun aducem varsta de pensionare la 65 ani si stam cu sute de mii de someri. Si egalarea varste la femei si barbati e o nebunie, practic nu sunt multi care mai traiasca si ca pensionari impreuna, de exemlu eu am 4 ani diferenta intre mine si sotie, cand o sa iese ea la pensie eu o sa am 70 de ani, la cum sunt vremurile, slabe speranta sa mai pertecem clipe frumoase impreuna:).

  • ana

   un mare adevar din pacate. iesim la pensie cind nu mai suntem buni de nimic. numai in spiatele sa stam. cit suntem in putere muncim pt stat.un stat care ne ia impozit din munca noastra ,a fiecaruia.cred ca politica acestui stat care isi uraste poporul, este de a mai plati fff putin timp pensiile…adica sa murim repede sa nu dea ani la rand bani pt pensii..de aceea cred ca fac varsta asa de inaintata de pensionare.

 5. Maria

  Grupa 2 de vechime,cum poate fi calculata in telefonie,daca nu am primit rezultatul ,documentul de la unitatea la care am lucrat,Romtelecom Bacau,Serv. Telecomunicatii.Ce demersuri trebuiesc facute ptr obtinerea actului doveditor?…As vrea sa stiu,VA ROG!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-9087197197606907", enable_page_level_ads: true });