Breaking News

REZULTATE BACALAUREAT 2017. Vezi ce note au obținut elevii

rezultate bac 2017

Ministerul Educației Naționale va publica, miercuri, 5 iulie, rezultatele examenului de Bacalaureat 2017. Vă ţinem la curent, în timp real, cu cele mai noi informaţii privind afişarea rezultatelor obţinute de elevi la examenul de Bacalaureat 2017.

Conform calendarului, miercuri, 5 iulie, până la ora 16:00, se afișează primele rezultate. În aceeași zi, vor putea fi depuse contestațiile, între orele 16:00 și 20:00. Acestea vor fi soluționate în intervalul 6 – 9 iulie, iar pe 10 iulie vor fi afișate rezultatele finale BACALAUREAT 2017.

Candidaţii care vor solicita reevaluarea lucrărilor  vor putea să aibă nota  modificată, în plus sau în minus, şi cu 0,10 şi cu 0,50 de puncte, nota finală rămânând cea de la contestaţii, potrivit ultimului ordin de ministru. În anii precedenţi, contestaţia era admisă doar în condiţiile în care diferenţa dintre nota iniţială şi nota de la contestaţie era mai mare de un punct.

CLICK AICI PENTRU A AFLA REZULTATELE BAC 2017

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

• susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

• susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;

• obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit. 

De asemenea, absolvenţii care obţin 10 la examenul de Bacalaureat vor avea acces gratuit la festivalurile Neversea din Constanţa şi Untold de la Cluj-Napoca, iar elevii care s-au înscris la sesiunea din vară a Bacalaureatului vor putea cumpăra abonamente cu reducere la cele două manifestări.

Absolvenţii de liceu care nu au promovat examenul în această sesiune se pot înscrie la cea de-a doua sesiune, care se va desfăşura în perioada august-septembrie, prima probă urmând să aibă loc în data de 21 august.

Loading...