pensii

Recalcularea pensiilor se va face etapizat. Când vor primi bani în plus pensionarii

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a dat, marți, primele detalii concrete despre noua Lege a pensiilor, care ar urma să fie finalizată și să intre în vigoare din 2019, potrivit graficului anunțat de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Președintele PSD a anunțat că recalcularea pensiilor se va face etapizat, iar sumele vor fi eșalonate și acordate într-o perioadă extinsă.

„Nu se pot repara toate nedreptățile într-un an. Este imposibil. Suma necesară este mult prea mare. După ce proiectul va fi gata, vor fi făcute toate simulările. Va fi stabilită și care este perioada necesară pentru care aceste inechități să fie rezolvate. Asta înseamnă niște bani. Vom vedea de cât timp este nevoie pentru a se face recalcularea. Vorbim de milioane de dosare și noi nu avem milioane de funcționari.

Nu se micșorează nicio pensie. Sunt nedreptăți de ani de zile, legi făcute pe genunchi, nu s-au gândit care sunt efectele. Sunt oameni de aceeași vârstă cu diferențe mari între pensie și trebuie reparat. Dar nu se pot repara toate nedreptățile într-un an, că asta înseamnă niște bani. Trebuie văzut și în cât timp se poate repara, ca să nu se suspende legea și să îi păcălim pe oameni. Când vom avea proiectul gata, vom începe să îl prezentăm asumat. Pentru că sunt oameni care așteaptă. Și oameni în vârstă”, a declarat Liviu Dragnea, marți seară, la Antena 3.

Loading...

One Comment

  1. Florica

    Boala lunga ,moarte sigura!
    Nu mai cred nimic!
    Bani pentru pensiile speciale au fost ,penttu pensionarii care nu le ajung banii de la o pensie la alta desi ai contribuit toata viata nu sunt niciodata ! Pana recalculeaza ei se v-a schimba guvernul si vor da alta lege si noi tot fara bani ramanem!
    Sa ii fir rusine lui Liviu Dragnea ca in campanie a anuntat alt ceva si acum face exac ce vrea el, nu ce a promis !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-9087197197606907", enable_page_level_ads: true });