pensie

Punctul de pensie se va majora. Când ajunge la valoarea de 1.775 de lei

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit de noua lege a pensiilor, ce va fi adoptată în curând. Potrivit acesteia, pensionarii vor primi mai mulți bani, punctul de pensie ajungând în 2020 la valoarea de 1.775 de lei.

„Am constituit echipele de la Casele de Pensii. După ce vom avea varianta aleasă de liderii coaliției, vom putea trimite textul final Parlamentului, undeva în luna octombrie. Nu știm exact dacă se va întâmpla ca la legea salarizării, dacă o vom avea în decembrie, dar nu pot să dau un termen foarte exact, pentru că nu mai depinde de ministerul nostru. Să nu uităm că sunt peste 5 milioane de pensionari în plată la ora actuală, cărora va trebui să li se calculeze pensia, presupune și o reorganizare a Caselor de Pensii din fiecare județ” a explicat Lia Olguța Vasilescu.

Potrivit ministrului, punctul de pensie va crește până la 1.775 de lei, în 2020.

Totodată, Lia Olguța Vasilescu a vorbit și despre cazurile aberante, în care o persoană poate să cumuleze mai multe tipuri de pensii și au și un alt venit, ca salariat.

Partidul Social Democrat promite, în programul de guvernare, creşterea progresivă a punctului de pensie. Valoarea acestuia va fi aproape dublă, peste patru ani, comparativ cu cea de acum.

În prezent, punctul de pensie este în valoare de 1.000 de lei, după majorarea care a avut loc la 1 Iulie. Potrivit programului de guvernare al PSD,  valoarea acestuia va creşte, progresiv, până la 1.775 de lei, nivel care va fi atins la 1 octombrie 2020.

„Echitatea trebuie să fie și pentru pensionari, alături de salariați și celelalte categorii sociale. De aceea punctul de pensie va crește în următorii 4 ani, astfel: la 1 iulie 2017 punctul de pensie va fi 1.000 lei, la 1 iulie 2018 punctul de pensie va fi 1.100 lei, la 1 aprilie 2019 punctul de pensie va fi 1.265 lei, la 1 aprilie 2020 punctul de pensie va fi 1.400 lei și la 1 octombrie 2020 punctul de pensie va fi 1.775 lei.Această creștere a pensiilor îi va avantaja nu doar pe pensionarii de astăzi, ci și pe salariații de astăzi-pensionarii de maine, care vor fi încurajați să lucreze în România știind că la pensie vor avea un fond puternic finanțat, care să le asigure o bătrânețe liniștită”, se precizează în programul de guvernare al PSD.

„La toate acestea trebuie să adăugăm și faptul că astăzi alocarea pentru pensii reprezintă 7,5% din PIB în România, în timp ce în restul Europei media este de 14%”, mai spun social-democrații.

Dincolo de această creştere, etapizată, majoritatea pensionarilor scapă şi de impozitarea pensiilor. Miercuri, Comisia de buget – finanţe a Camerei Deputaţilor a decis scutirea pensionarilor de la plata contribuţiei asigurărilor sociale de sănătate şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.

15 Comments

 1. elena

  Impozitul si contributia la sanatate au fost oprite abuziv… trebuie returnate. Mie mi au fost oprite 10 ani aici din pensie si in Italia din stipendio (salar) .

 2. Annamaria

  Ce coincidenta ! Chiar inainte de alegeri cresterea va fi bruscă !
  Cresteri anuale:
  din 1 iulie 2018. – 100 de lei
  din. 1 aprilie 2019. – 165 de lei
  din. 1 aprilie 2020. – 135 de lei
  din. 1 octombrie 2020. – 375 de lei

  Punctul de pensie :
  1 octombrie 2017. – 1000 lei
  1 octombrie 2018. – 1100 lei
  1 octombrie 2019. – 1265 lei
  1 octombrie 2020. – 1775 lei

  • Szekeli

   Am inteles aceste cifre , dar cum ramane finalul , ca intre timp mai sunt si indexarile cu inflatia , sau asta dispare , raman doar promisiuni , gen ciara de pe gard ?

 3. Hemes Dorina

  Eu cred bunele intentii, in planul de guvernare al PSD-ALDE ,dar nu cred ca va fi lasat de presedentie sa-si duca la bun sfarsit programul. Prea multe acuzatii, procese, si neincredere unii in altii si mai ales lipsa de sustinere al actualului guvern; vad ca nu se doreste altceva decat ridicarea la un standard mai pozitiv al vietii sociale, fie al salariatilor sau pensionarilor. Ce este rau in situatia in care, omul de rand , poate sa-si achite onorabil toate darile la stat , si nu sunt deloc putine, si-i mai ramane ceva si ptr viata de zi cu zi?

 4. Paul Pihal

  Dar, nici până acum nu v-aţi dat seama că siunt PROMISIUNI D¤EŞARtE ? Totul este o minciună GOGONAtĂ !!!

 5. Beti Maria

  Corect ar fi ca in noua Legea pensiilor sa fie prevazut ca punctul de pensie sa fie minim 45%din salariul mediu brut pe economie,sa nu stam la mila nici unui partid care vine la putere.Despre ce corectii se vorbeste?ori e contribuitivitate ori nu.Nu se poate alege un alt numitor la formula de calcul decit cea care era legala pt. fiecare la iesirea la pensie.O noua formula se poate folosi numai pt.viitorii pensionari.Nu ar fi legal retroactiv.Specialistii ar trebui sa stie asta.

 6. Pina la 2020 o sa mai moare citeva mii de pensionar.Olguta draga v-ati gindit vreodata la mine singura am crescut 2 copii gemene,la 3 luni impingeam caruciorul la cresa -gradinata,dupa ce fugeam la loc de munca,zilnic 16 km.Dupa o viata lucrata in conditii deosebit de grele am o pensie de 1024 lei.Din asta o pensie platesc toate,cit platesc altii din doua pensii.Medicamente lunar 150 lei ,restul pentru diabet si cancer primesc gratuit.Ajutor de incalzire nu primim in Oradea,nici sfarimatura aia mica,sint batrina,bolnava nu pot sa merg sa stau la rind la fisc si primaria,asa ca de 6 ani nici putinul aia nu primesc.Ati batut joc de noi,de 25 de ani asteptam promisiunile sa traim si noi mai bine.

 7. Moloca Viorica

  Mint ca la ușa cortului am o pensie de 606 lei închipuiți Cum pot sa trăiesc gaze lumina apa gunoi toate trebuie plătit nu mai rămân nici bani de mâncare sa trăiesc nou care am cotizat 21 de ani grupa 1 și doi de munca de nu ne pun și noua pun la asistați sociali și ne ajuns cu pensia

 8. gigeone

  Salutari,

  In raport cu salariul mediu brut anual , in functie de care se calculeaza punctul de pensie lunar si mediu anual, pensia e in descrestere continua astfel : in 2017 punct pensie de 1000 lei ; pensie de 33% din salariul mediu brut, >>>>>>>>>>>>>in 2018 salariul mediu brut creste cu 20% , punct de pensie 1100 lei; pensie de 27,9% din salariul mediu brut. ATENTIE ! In acest calcul intra pensionarii ale caror pensii au fost calculate pina in prezent si sint pensii pentru limita de virsta.

 9. ALEXANDRINA PIRVU

  Gogosi de tufa ! Nu ne raspunde nimeni ! Au grija pensiilor speciale … nu a noastra a amaratilor care am muncit 25 de ani ca sa primim 600 lei …cum sa traim ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-9087197197606907", enable_page_level_ads: true });