Breaking News

Profesorii care depun eforturi pentru reducerea abandonului școlar primesc mai mulți bani

profesor-elevi

Începând din anul 2017, profesorii care depun eforturi pentru a ţine copiii în şcoală vor avea şanse mai mari pentru a primi gradaţia de merit, ceea ce înseamnă 25% din salariu, bani acordaţi timp de cinci ani.

Așadar, din acest an, cadrele didactice care înregistrează performanțe notabile în activități de prevenire și combatere a abandonului școlar vor primi mai mulți bani.

„Efortul unui profesor care lucrează zi de zi cu un copil cu o situație materială nu foarte bună, cu o familie care nu valorizează educația și care nu înțelege foarte bine rolul educației, e foarte mare. Efortul e foarte mare să îl aducă, de exemplu, de la cinci la șapte”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Educației, Mirabela Amarandei.
Și acei profesori ai căror elevi vor avea rezultate deosebite la învățătură vor primi această bonificație, în funcție de rezultatele obținute.

Abandonul şcolar este un fenomen din ce în ce mai îngrijorător. România şi-a asumat în faţa Uniunii Europene să reducă abandonul şcolar la 10% până în 2020. Doar că în loc să scadă, rata abandonului a crescut în ultimii ani. De la 17%, cât era în 2013, a ajuns la 19%, anul trecut.

„Motivaţia abandonului şcolar, potrivit cercetărilor statistice în domeniu, o reprezintă, cel mai frecvent, situaţia economică precară, mediul familial dezorganizat, exodul părinţilor în străinătate şi lipsa locurilor de muncă atractive pentru tineri”, se arată în documentul intitulat „Populaţia şcolară a României 2016”.

Ministerul Educaţiei poate acorda gradaţii de merit doar pentru 16% din totalul profesorilor din România.

Loading...