elevi

Profesorii, amenințați de Ministerul Educației cu „sesizarea organelor de stat”

Ministerul Educaţiei Naționale a transmis circulare în toate judeţele din ţară în care îi ameninţă cu „sesizarea organelor de stat” pe profesorii care folosesc la clasă materiale auxiliare neacreditate.

Vicepreşedintele PNL Laurenţiu Leoreanu a cerut demisia din funcţie a ministrului Educaţiei, Liviu Pop, pe care îl acuză că ameninţă profesorii care doresc să muncească mai mult pentru elevii lor.

Ministerul Educaţiei îi ameninţă pe profesorii care doresc să muncească mai mult pentru elevii lor. Într-o circulară transmisă peste tot în ţară, care a creat o revoltă fără precedent în rândul corpului profesoral şi pe care o pun la dispoziţia presei, ministerul Educaţiei interzice profesorilor să folosească materialele auxiliare la clase, ba chiar îi ameninţă pe profesorii care fac acest lucru cu „sesizarea organelor de stat„.

„Până la adoptarea procedurilor legale pentru acreditarea şi autorizarea auxiliarelor şcolare în unităţile de învăţământ preuniversitar, este interzisă utilizarea de auxiliare şcolare neaprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale”.
Circulara se încheie apoteotic: „Precizăm că, în cazul în care nu va fi respectată această obligaţie, Ministerul Educaţiei Naţionale îşi rezervă dreptul de a sesiza organele de stat abilitate„. Nu m-ar mira ca în curând ministrul Liviu Pop să creeze şi o Miliţie a ministerului Educaţiei, menită să îi sancţioneze şi să-i excludă din învăţământ pe profesorii care nu respectă întocmai regulile impuse de PSD.

Gestul este un „ceauşism” fără precedent, iar Liviu Pop trebuie să demisioneze imediat din funcţie sau să fie demis de premierul Mihai Tudose. Fără culegeri, compendii şi alte materiale auxiliare, cum pot face profesorii învăţământ de calitate? Am fost o viaţă profesor de matematică, nici cei mai comozi profesori nu se bazau doar pe manualele de la clasă în procesul de învăţământ. Înţeleg că scopul PSD este uniformizarea gândirii tinerilor pentru a-i transforma în masă de manevră, dar nu putem reveni la perioada de dinainte 1989. Fără a folosi cuvinte mari, circulara ministerului Educaţiei este un „ceauşism” fără precedent „, precizează deputatul Leoreanu, miercuri, într-un comunicat remis stiripesurse.ro.

4 Comments

  1. ANDRA

    Domnul Laurentiu Leoreanu are mare dreptate ! Sa se faca ceva ca,acest pseudo ministru al Educatiei sa fie demis…!Asa niste porcarii nu am auzit in viata mea de 36 de ani de …profesorat ! Este inadmisibil ce se intampla…!Lupta pentru un …CIOLANNNNN …cu mai multa carnita …!RUSINEEEEEEEEEEEEE! ASA AM AJUNS??????????????????????????????????HUOOOOOOOO !LA GREVAAAAAAAAAAAAA ,INDIFERENT DE SINDICATE…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. ZJ

    În clasa a V-a nu am manual, nici alte materiale didactice, deci voi intra cu mâinile în buzunar. Nu ştiu dacă creta (mai ales cea colorată) este sau nu acreditată. Oare pot să folosesc aşa ceva?

  3. Cristina

    Toată vara nu a avut timp sa facă procedura pt acreditarea auxiliarelor! Doar interese politice are acest ministru si acest guvern. Sa le avizeze in semestrul II ca atunci mai lucrează ministru pe ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-9087197197606907", enable_page_level_ads: true });