Breaking News

Procurorul general va ataca în instanţă OUG privind modificarea Codurilor penale

augustin lazar

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, vineri, înaintea şedinţei CSM, că, în cursul zilei de astăzi, va ataca la instanţă Ordonanţa de Urgenţă prin care sunt modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

„În cursul zilei de astăzi o vom ataca în instanţă”, a spus Augustin Lazăr, referindu-se la OUG.

Totodată, Parchetul a trimis, joi, Avocatului Poporului, solicitarea de a sesiza Curtea Constituţională a României în privinţa ordonanţei de modificare a Codurilor penale, invocând mai multe încălcări ale unor articole din Constituţie.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis spre analiză Avocatului Poporului solicitarea de a sesiza Curtea Constituţională, în temeiul dispoziţiilor art. 146 lit. d teza finală din Constituţie şi respectiv art. 13 alin. 1 lit. f din Legea nr. 35/1997 republicată, cu excepţia de neconstituţionalitate a Ordonanţei de urgenţă nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală”, se precizează în comunicatul Parchetului General.

În solicitarea transmisă se invocă o serie de critici de neconstituţionalitate, atât de natură extrinsecă, cât şi intrinsecă. Textul integral al sesizării poate fi accesat AICI.

Revenim cu detalii.

Loading...