vouchere bani lei bancnote (3)

Părinții vor beneficia de până la 1.600 de lei pentru fiecare copil. În ce condiții

Familiile cu copii din România vor beneficia de deduceri fiscale în valoare de până la 1.600 de lei pe an pentru fiecare copil, în funcție de veniturile lunare, potrivit programului de guvernare asumat de PSD pentru următorii trei ani.

De asemenea, trebuie să știți că mamele cu cel puțin trei copii vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu câte doi ani pentru fiecare copil.

Ajutorul financiar în valoare de 1.600 de lei se va acorda doar familiilor cu venituri lunare mai mici de 5.000 lei pe lună.

Pentru familiile cu venituri lunare cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei, suma pentru fiecare copil scade la 1.200 lei pe an, conform programului de guvernare al PSD.

Totuși, este important de menționat și faptul că, în ambele situații, vor putea beneficia de acest sprijin financiar doar copiii ale căror absenţe nemotivate nu depăşesc 10% din numărul total al orelor de curs.

Alte măsuri pe care PSD promite că le va lua în următorii trei ani pentru creşterea natalităţii sunt:

  • construcţia a 2.500 de creşe, grădiniţe şi afterschool;
  • mamelor cu cel puţin trei copii, PSD le promite reducerea vârstei de pensionare cu câte doi ani pentru fiecare copil;
  • formarea profesională a bonelor şi dezvoltarea serviciului de bonă profesionistă;
  • garantarea gratuității tuturor analizelor necesare femeilor însărcinate;
  • creşterea cuantumului stimulentului de reinserţie până la terminarea perioadei de îngrijire a copilului de la 500 lei, la 650 de lei.
  • adoptarea în anul 2017 a actului normativ privind înfiinţarea şi organizarea serviciilor de creştere şi îngrijire a copiilor pe timpul zilei.
  • dezvoltarea serviciilor educaţionale şi de supraveghere din învăţământul preşcolar sau de îngrijire prin programe after-school.

Toate aceste măsuri sunt prevăzute în programul de guvernare al PSD pentru anii 2017 – 2020.

 

One Comment

  1. gherghina elena

    Cum pot beneficia si eu am trei copi si un nepot in credintate plasament si bolnava de diabet cu insulina de patru ani si totusi mai muncesc sa pot ntretine cooii la scoala muncesc de trezeci si trei de ani si stau cu chirie la stat grup social o camera patru suflete. Va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

libris.ro%20